Aizdomās par trīs gadus vecās meitas Slep**vību Krāslavā aizturēta bērna māte

Aizdomās par savas trīs gadus vecās meitas Slep**vību bērna māte tika aizturēta Krāslavā. Pirms diviem gadiem bāriņtiesa viņu jau bija izņēmusi no aizbildnības alkohola lietošanas dēļ un arī iespējamā nozieguma naktī viņa bijusi reibumā.

4.decembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēma izsaukumu uz daudzdzīvokļu māju Krāslavā, kur kāda ģimene ziņoja, ka no otrā stāva gultas izkritusi trīs gadus veca meitenīte. Ierodoties notikuma vietā, NMPD konstatēja bērna nāvi. Uz notikuma vietu tika izsaukta Valsts Pol***ja, lai noskaidrotu, vai nav izdarīts noziedzīgs nodarījums.

Krāslavā amatpersonas notikuma vietā atklāja pierādījumus par vardarbību, kas liecina, ka bojāgājušais bērns ticis pakļauts vardarbībai. Tajā pašā ģimenē atrasti vēl trīs bērni vecumā no 1 līdz 6 gadiem.

Aizdomās par bērna Slep**vību notikuma vietā aizturēti bērna 1996.gadā dzimusī māte un 1993.gadā dzimušais tēvs.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka personas vairākkārt bijušas Pol***jas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem pārkāpumiem.

Pirmdien, 5.decembrī, tiesa bērna māti sodīja pret drošības naudu, cerot, ka viņa spēs nodrošināt līdzekli bērna situācijai.

Krāslavas rajona bāriņtiesa paziņoja, ka jaunākais bērns nodots vecmāmiņas aprūpē, savukārt divi vecākie bērni atrodas krīzes centrā. Mirusī meitene bērnudārzu neapmeklēja kopš septembra.

“Par to runāju ar bērna māti. Viņa skaidroja, ka cenu pieauguma dēļ bērnudārziem un ģimenēm, kurās ir vairāk bērnu, šobrīd atlaides nav, jo viņai mājās ir viens bērns. Viņa teica: “Turi arī to bērnu mājās Tā man ir izdevīgāk,” sacīja Krāslavas novada bērnunama prezidente Ilona Bizāne.

Bāriņtiesā norādīja, ka neviens, kas strādājis kopā ar ģimeni vai dzīvojis tās tuvumā, nekad nav dzirdējis sūdzības par iespējamu vardarbību. Mātei pirms diviem gadiem alkohola lietošanas dēļ atņēma aizbildnības tiesības, taču vēlāk problēmas tika atrisinātas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par Slep**vību pastiprinošos apstākļos. Pol***ja šobrīd izmeklē šo lietu.

Leave a Comment