Aizsargājieties no negatīvās enerģijas: iestādiet šos kokus pie mājas, un laime ienāks jūsu mājā

Saskaņā ar tradīcijām pie mājas jāaudzē noteikti koki, kas piesaistīs veiksmi un labklājību.

Cilvēki vienmēr ir cienījuši kokus, kas palīdzēja pasargāt māju un ģimenes locekļus no ļaunuma. Tāpēc ir daudz ticējumu par to, kādi koki jāstāda pagalmā pie mājas.

Pīlādzis

Saskaņā ar tradīcijām mājas tuvumā noteikti jāaug pīlādzim. Šis koks palīdz pasargāt māju un tuviniekus, jo tā ogas aizdzen ļaunos garus un ļauno spēku. Tāpēc daudzviet ir tradīcija katru gadu, kad jau parādās pīlādžu ogas, koka zarus izvietot viscaur mājās, īpaši pie vai virs mājās ieejas durvīm, lai neielaistu cilvēkus ar nevēlamiem nolūkiem. Šos zarus izmet tikai nākamajā gadā, kad tos nomaina ar jauniem.

Lapegle

Par šo koku saka, ka tas nes mieru visiem, kas dzīvo mājā, kuras tuvumā tas aug. Lapegle nomierina emocijas un palīdz atrast labāko problēmas risinājumu. Ja jūsu ģimenē bieži rodas strīdi un pārpratumi, jūsu pagalmā vajadzētu iestādīt jaunu lapegles koku.

Kļava

Jau izsenis tiek uzskatīts, ka šim kokam piemīt īpašas spējas cīnīties ar negatīvo enerģiju. Ja jūs iestādīsiet kļavu sava mājokļa tuvumā, jūs noteikti piesaistīsiet veiksmi un laimi.

Vītols

Šis koks gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē ir slavens ar savu elastību. Tāpēc tas palīdzēs jums labāk orientēties jebkurā, pat ļoti sarežģītā situācijā.

Ābele

Mūsu senči ir pamanīja, ka mājvietās, pie kurām bija vairāk ābeļu, bija lielāka labklājība. Folklorā bieži var atrast apgalvojumu, ka šis koks dāvā labklājību un svētību.

Bērzs

To tautā sauca arī par “dzīvības koku”. Un tāpēc tika saistīts ar auglību. Tāpat bērzs pasargā māju, pie kuras tas aug, no ļaunām ietekmēm, palīdz dziedēt, mazina depresijas izpausmes un atvairīt nakts šausmas.

Ķirsis

Kopš seniem laikiem uzskatīja, ka šis koks ir veiksmes simbols, tas nes labklājību un harmoniju mājoklī. Mūsu senči arī ticēja, ka, iestādot dārzā ķirsi, cilvēks jutīsies labāk un kaites atkāpsies.

 

Leave a Comment