Andra Levite pārrunā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām svarīgus jautājumus ar “Sustento”

12.oktobrī Andra Levite tikās ar Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “Sustento” valdes priekšsēdētāju Guntu Anču.

Tikšanās laikā A. Levite dalījās iespaidos par sarunu ar “International Disability Alliance” izpilddirektoru Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas darba vizītes laikā, kurā saņēmusi pateicības vārdus par “Sustento” darbību Latvijas un starptautiskajā mērogā.

Tāpat tika pārrunātas cilvēku ar īpašām vajadzībām izglītības un nodarbinātības iespējas, kā arī vides pieejamības jautājumi. “Sustento” pārstāvji vērsa A. Levites uzmanību tam, ka vissāpīgākā situācija ir tieši nodarbinātības jomā, liedzot cilvēkiem ar īpašām vajadzībām būt patstāvīgiem un ekonomiski neatkarīgiem. “Attieksme par cilvēku ar īpašām vajadzībām iekļaušanu darba tirgū mainīsies straujāk tikai tad, ja vadības līmenī ministrijās, valsts iestādēs un privātos uzņēmumos strādās cilvēki, kurus šis jautājums satrauc,” teica A. Levite.

Sarunas laikā G. Anča informēja Valsts prezidenta kundzi par aktuālajiem organizācijas projektiem, kā arī informēja par tās nodrošināto atbalstu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām no Ukrainas. Sarunas noslēgumā G. Anča atzīmēja, ka ir svarīgi invaliditātes politiku valstī veidot ciešā sadarbībā ar pašiem cilvēkiem ar invaliditāti, ko iespējams īstenot tikai kopīgiem spēkiem ar cilvēku ar invaliditāti organizācijām.

Leave a Comment