Ar 5km skrējienu atzīmēs asfalta uzliešanu

28. aprīli ceļā no Rundāles pils līdz Svitenes muižai norisināsies kas pavisam nebijis – Asfalta svētki. Svētki sāksies pulksten 10:00 un tiks atklāti ar 5 kilometru skrējienu no Rundāles pils līdz Baznīckrogam. Noslēgumā, plkst. 14:00, skatītājiem tiek piedāvāts jauniešu grupu “Jumts” un “Bekars” koncerts un loterijas uzvarētāju paziņošana.

Svētkus, lai kopā priecātos par asfalta liešanas sākšanu uz Rundāles novada autoceļa no Pilsrundāles līdz Svitenei, rīko jauniešu NVO ‘’Inicio’’ un ‘’Mums pieder pasaule’’ sadarbībā ar jauniešiem no Īslīces un NVO ‘’Visam kronis”. Pilnībā noasfaltētu ceļu plānots nodot ekspluatācijā š.g. jūlijā.

5 kilometru distance būs pieveicama ne tikai skrienot, bet arī ejot, braucot ar riteni vai skrejriteni, nūjojot vai kā citādi pārvietojoties bez motorizētiem transporta līdzekļiem. Finišā pirmie 100 dalībnieki saņems piemiņas medaļas, ko organizatori paši veidojuši Laima Ceramics darbnīcā, keramiķes Laimas Grigones vadībā. Savukārt, paši mazākie varēs piedalīties skrējienos ‘’Fiksie 500’’ un ‘’Fiksie 1000’’, kur finišā saņems saldas balvas.

Baznīckrogā, kā īstā krogā, visus dalībniekus gaidīs atspirdzinoši dzērieni un gardas uzkodas, tos pasniegs krogus meitas no Svitenes amatierteātra “Šurumburums’’.

Pēc tam uz ceļa no Baznīckroga līdz Svitenei, 3 kilometru garumā, visi interesenti varēs piedalīties dažādās darbnīcās, kurās varēs krāt punktus, lai varētu piedalīties loterijā.

Dalībnieku drošībai no pulkstens 9:00 līdz 11:00 autoceļa V1033 posms no Pilsrundāles līdz Baznīckrogam satiksmei būs slēgts, bet no plkst.11:00 līdz plkst.14:00 satiksmei slēgts būs autoceļa V1033 posms no Baznīckroga līdz Svitenei. Lūdzam izmantot citus ceļus nokļūšanai uz/no Svitenes. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām.

Leave a Comment