Ar ko laistīt bietes, lai sakņu kultūras būtu lielas un saldas kā medus: neiedomājami efektīvs līdzeklis

Ievākt mazu un bezgaršīgu biešu ražu negribas nevienam dārzkopim.

Galu galā tas būs ļoti apbēdinoši: sakņaugu audzēšanā ieguldītās pūles vispār neatmaksāsies.

Tomēr ir vienkāršs līdzeklis, kura lietošana ievērojami palielina iespēju iegūt bagātīgu un kvalitatīvu ražu.

Bietes augs lielas un saldas, pateicoties… sālim.

Agronome un pieredzes bagāta dārzkope Bella Kora pastāstīja par neparastu, bet patiešām strādājošu dārzkopju triku.

Kā laistīt bietes

Dārzeņu kultūra jālaista ar sālsūdeni.

Lai cik dīvaini tas neliktos, bet tieši šis šķidrums palīdzēs brūnos sakņu dārzeņus padarīt ne tikai lielus, bet arī saldus.

Lieta tāda, ka šī procedūra veicina cukura satura palielināšanos dārzeņos.

Biešu laistīšanai izmantotais ūdens nedrīkst būt pārāk sāļš. Pietiek ar vienu tējkaroti nātrija hlorīda uz spaini šķidruma.

Ar ko vēl barot bietes

Dārzeņu kultūra “reaģēs” uz govs mēsliem un nesadegušām koksnes atliekām.

Pamatojoties uz šiem abiem līdzekļiem, ir jāsagatavo uzlējums, ar kuru nepieciešams laistīt biešu dobi.

Šķidruma patēriņam jābūt šādam: 3 tasītes uz kvadrātmetru.

Leave a Comment