Art – terapija bērniem

Lai palīdzētu bērnam pārvarēt psiholoģiskās problēmas, nodarbiniet to … radošumu! Ir pierādīts: mākslas terapija attīsta iztēli, dod drošu izeju jūtām un emocijām.

Mājas mākslas terapija būs noderīga ne tikai jūsu bērnam, bet arī jums. Bez tam, jums būs lieliski pavadīts laiks kopā.

Izoterapija: uzzināt bažas

Ne vienmēr bērns var izteikt savu pieredzi ar vārdiem. Šeit zīmējums nāk palīgā. Dažādas formas, krāsas, svītras, līnijas – tas viss veido iekšējo emociju un baiļu priekšstatu. Saskaņā ar bērna zīmējumiem speciālisti var pateikt par viņu emocionālo un garīgo stāvokli, kā arī palīdzēt viņam pārvarēt bailes un kompleksus.
Apspriediet ar bērniem viņu zīmējumus, vaicājiet, kāda ir šīs vai tās figūras nozīme, šī vai tā krāsa. Ja jums ir zināmas bērna iekšējās bailes, jums būs vieglāk sadarboties ar viņiem.

Psiho terapeitiskā modelēšana: atlaist spriedzi

Darbs ar mālu, bērnā attīsta ne tikai smalkās motorikas prasmes, bet arī uzmanību, neatlaidību. Ir pietiekami materiāli šāda veida radošumam: māls, polimērs, sālīta mīkla. Starp citu, jūs varat radīt mīklu paši. Lai to izdarītu, ņem 1 glāzi sodas un miltu, 5 ēd.k. augu eļļas, 0,5 tases siltā ūdens un sajauciet visu līdz plastilīna konsistencei. Veicot modelēšanu, koriģē hiperaktīvo bērnu uzvedību.

Lasīt arī: Naudas kodi: skaitļi, kas piesaista bagātību

Pagatavojiet ar bērnu, masku, ko viņš saista ar kādu pieredzētu negatīvu atmiņu. Paskaidrojiet, ka visas sliktās lietas paliek šajā maskā, un tagad tā atstāj viņu mūžīgi. Pēc brīža parādiet bērnam, ka maska patiešām ir pazudusi.

Skaņas un dejas: pārdzīvot stresu

Norunājiet ar savu bērnu klausīties mūziku kopā, aizveriet acis, un pēc tam dalīties attēliem, kas parādās klausoties. Šī aizraujošā spēle izstrādā fantāziju, novēršot no problēmām.

Ar mūzikas palīdzību art – terapeiti spēj novērst neiroloģiskas problēmas. Bērni ar psiho motoriskās attīstības aizkavēšanos, mūzikas pavadībā attīsta kustības funkcijas. Un dejas palīdz mazināt emocionālo spriedzi gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Kinētiskās smiltis: iemācīties koncentrēties

Smiltis – pret stresa materiāls. Tas palīdzēs nomierināt bērnu, kurš piedzīvojis, piemēram, dzīvesvietas maiņu, mīļa cilvēka slimību utt. Art – terapeiti uzskata, ka smilšu mākslā bērns iegulda dvēseli, kas nozīmē, ka viņš atver savu iekšējo pasauli. Šāda nodarbošanās labo dažas personiskās īpašības, attīstās nelielas mehāniskās prasmes un spēja koncentrēties.

Lasīt arī: Vangas padoms: kādi priekšmeti piesaistīs laimi jūsu mājās!

Vasaras sezonā, sēdiet kopā ielas smilškastē, novērojiet bērna darbības (aukstā sezonā, palīdzēs kinētiskās smiltis). Uzdodiet bērnam jautājumus, lūdziet viņus pateikt, ko viņš dara. Tātad jūs palīdzēsiet viņam iemācīties kontrolēt darbības, izsaukt jūtas un radīt saikni starp iekšējām sajūtām un ārējo uzvedību.

Teātris: izteikt savas jūtas

Bērna līdzdalība mājas uzvedumā palīdz viņam izteikt jūtas ne tikai ar vārdiem, bet arī ar žestiem, sejas izteiksmēm, kustībām. Piemērot sev dažādus tēlus, viņš iemācās saprast citu cilvēku pieredzi. Un jūs, izvēloties šo vai citu pasaku, var viegli koriģēt bērna uzvedību.

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment