Austrumu Slim**cā piecas māsas par izcilu darbu saņem apbalvojumu “Dzīvības zvaigzne”

11. maijā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes Slim**cā tika atzīmēta Starptautiskā māsu diena, un notika Slim**cas māsām veltīts pasākums, kura laikā piecām šīs profesijas pārstāvēm par izcilu darbu un īpašu ieguldījumu Slim**cas un pacientu labā pasniedza atzinības balvu “Dzīvības zvaigzne”.
Pasākuma mērķis bija pateikties visām Austrumu Slim**cas māsām par lielo un nozīmīgo darbu, ko viņas dienu no dienas veic, aprūpējot un uzmundrinot dažādu Vese***as problēmu skartos pacientus. Pasākuma gaitā Slim**cas māsas baudīja īpaši viņām veltītu Slim**cas kora “Stella Vitalis” koncertprogrammu un klausījās vairāku māsu iedvesmojošos stāstos par sasniegumiem un ceļu augšup pa karjeras kāpnēm māsas profesijā, bet pasākuma kulminācija bija apbalvojumu “Dzīvības zvaigzne” pasniegšana.
Slim**cas ārstniecības personāls no katra Slim**cas stacionāra bija izraudzījies vienu māsu, kurai, pasniedzot godpilno apbalvojumu, pateicās par ilggadēju darbu un īpašu ieguldījumu, darot vairāk, nekā tiek prasīts. Atzinības balvu “Dzīvības zvaigzne” saņēma “Latvijas Onkoloģijas centra” onkoloģiskās aprūpes atbildīgā māsa Valentīna Graudumniece, stacionāra “Biķernieki” operāciju māsa Irina Ivantsova, “Latvijas Infektoloģijas centra” Seksuāli transmisīvo un ādas slimību nodaļas virsmāsa Ingrīda Skukauska, kā arī stacionāra “Gaiļezers” ilggadējā galvenā māsa Regīna Barone un “Tuberkulozes un plaušu slimību centra” Torakālās ķirurģijas nodaļas ilggadējā virsmāsa Anna Livčāne, kuras nu jau devušās pelnītā atpūtā.
Starptautiskajai māsu dienai veltītais pasākums notika ar Austrumu Slim**cas Atbalsta fonda gādību.
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes Slim**cā kopumā strādā 1238 māsas. Šis ir otrais gads, kad Austrumu Slim**cā tiek pasniegtas atzinības balvas “Dzīvības zvaigzne”.
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes Slim**ca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā, kas nodrošina daudzpusīgu diagnostiku un ārstēšanu pacientiem, kā arī veic zinātniski pētniecisko darbu, attīstīta inovācijas un īsteno pasākumus sabiedrības izglītošanai un Vese***as veicināšanai. Katru gadu Austrumu Slim**cā Vese***as aprūpes pakalpojumus stacionāri saņem aptuveni 70 000 pacientu un ambulatori – vairāk nekā 300 000 pacientu. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes Slim**cas sastāvā darbojas pieci stacionāri: “Gaiļezers”, “Latvijas Onkoloģijas centrs”, “Biķernieki”, “Latvijas Infektoloģijas centrs” un “Tuberkulozes un plaušu slimību centrs”.

Leave a Comment