Autobraucējiem tiek dota iespēja uzlabot savu ziemas braukšanas prasmi drošā vidē.

Autovadītāji var pieteikties uz bezmaksas apmācību, sniedzot viņiem iespēju izjust automašīnas veiktspēju spēcīgas bremzēšanas laikā un brīžos, kad viņiem ātri jāizvairās no šķēršļiem. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un Drošas braukšanas skola ir apvienojušas spēkus, lai uzsāktu šo kampaņu.

Piektdienas rītausmā sākās nodarbība, kas sākās ar īsu ievadu braukšanas teorijā, ieskaitot norādījumus, kā pareizi novietot rokas uz stūres un vadītāja stāju. Šoferi ar divu riteņu piedziņas automašīnām ir meklējuši mācību. Viens cenšas papildināt savu gudrību, bet cits vēlas iepazīties ar jauniegūtu automašīnu.

Šī automašīna ir bijusi mana mēness garām, īslaicīgs mēnesis. Ziemas braukšanas nodarbības dalībnieks Đirts atzīmēja, ka, kopā ar draugiem braucot uz Ķemeriem, šaura meža taka sagādāja lielāku izaicinājumu, nekā ar priekšpiedziņas auto. “Iespējams, tas ir tikai zināšanu atsvaidzināšanas jautājums. Iespējams, iegūt jaunas zināšanas. Uzklausīt ekspertu viedokli, ko labāk darīt konkrētā situācijā,” sacīja Una, kura piedalās arī ziemas braukšanas nodarbībā.

Sākotnējais darbs ir apceļot konusus. Ir svarīgi nekavējoties atgriezt riteni uz patieso izlīdzināšanu. Kad tas bija izdarīts, tika mēģināts maksimāli bremzēt. Jums jāpaātrina līdz četrdesmit kilometriem stundā, apstājoties, nepaceļot bremžu kāju, apejot šķērsli. Tikai daļai braucēju pirmais mēģinājums izdevās. Instruktori lielu nozīmi pievērš prasmju slīpēšanai braukšanā ziemas apstākļos. Diemžēl, kad mēs samazinām ātrumu, lai apietu šķēršļus, mūsu tieksme ir pārāk pagriezt riteni.

Mēs apstādinām automašīnu un liekam tai pagriezties. Mašīna atsakās griezties. Kādu atelpu atrod stresa pārņemts autovadītājs? Griezieties tālāk. Un pastipriniet iznākuma risku. Jo, kad ātrums samazinās ar stipri nogrieztiem riteņiem, tu ļoti ātri ej pa kreisi,” skaidroja Drošas Braukšanas Skolas instruktors Aleksandrs Grīva. Drošas braukšanas skola atzina, ka tā ir izplatīta autobraucēju kļūme. Pēc viņu norādījumiem autovadītāji. atzinās, ka guvis svaigu ieskatu.

Vairākas reizes šķita, ka būtu jāpieņem cita pieeja, piemēram, alkas pagriezt stūri ātrāk, nekā ieteica instruktors. CSDD paziņoja, ka bezmaksas nodarbības notiks plkst. gan decembrī, gan janvārī, aptverot ne tikai Rīgas pilsētu.Mācību svētību šodien var meklēt Rēzeknē.Nodarbības būs arī Jelgavā, Siguldā, Valmierā un citās tālākās vietās.Papildus zināšanas var atrast CSDD tiešsaistes mītnē.

Leave a Comment