Autosportistu novērtētās Serengeti saulesbrilles – tagad arī Latvijā

Serengeti saulesbrilles kā sacīkstēs, tā ikdienā izvēlas Formula 1 un izturības sacīkšu braucēji, tostarp arī zīmola vēstnieks Džankarlo Fisikella.

Serengeti tiek uzskatītas par pasaulē labākajām saulesbrillēm, kas paredzētas braukšanai. To lēcas apkopo visas tās īpašības, kas nepieciešamas ideālai, skaidrai redzei bez apkārtējās vides traucēkļiem īpaši saspringtos apstākļos, piemēram, sportā un autosacīkstēs. Tieši tāpēc šīs premium klases saulesbrilles izvēlas daudzi pasaulē vadošie autosportisti, piemēram, Serengeti zīmola vēstnieks, bijušais Formula 1 braucējs Džankarlo Fisikella (Giancarlo Fisichella), kurš tagad pievērsies Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēm, uzvaras laurus plūcot 2012. un 2014. gadā. Lemānas 24 stundu izturības sacīkstes ir senākais šāda veida motorsporta pasākums pasaulē. Tāpat Serengeti saulesbrilles iecienījis arī franču autosportists, 2017. gada izturības sacensību Total 24 Hours of Spa, (Beļģija) uzvarētājs Žils Gunons (Jules Gounon).

Aprīkojamas arī ar optiskajām lēcām

Par unikālajiem šī zīmola izplatītājiem Latvijā kļuvis optikas uzņēmums SIA Optic Guru (brilles nopērkamas optikas Studijā Lonija, Zeiss Vision Center, atsevišķos optikas salonos Metropole).

“Saulesbrilles sportam ir nopērkamas daudzviet, taču brilles, kas piemērotas jebkuriem braukšanas apstākļiem un tiek uzskatītas par labākajām saulesbrillēm auto vadīšanai – šobrīd tikai mūsu uzņēmuma salonos. Ir liels prieks pārstāvēt šo pasaules slaveno zīmolu un redzēt, ka Latvijas pircēji jau ir dzirdējuši par šo saulesbriļļu labajām īpašībām. Turklāt saviem klientiem – optisko briļļu nēsātājiem – piedāvājam saulesbrilles aprīkot arī ar optiskajām lēcām, lai papildus nebūtu jālieto kontaktlēcas un sportošana būtu daudz ērtāka,” stāsta Optikas Studija Lonija vadītāja Lonija Kossoviča.

Dažādas lēcu tehnoloģijas

Serengeti saulesbriļļu lēcu izstrādes procesā tiek izmantotas jaunakās tehnoloģijas un kvalitatīvākie materiāli. Lēcas tiek slīpētas ar dimanta uzgaļiem 10000 C temperatūrā. Nodrošinot redzes aizsardzību un komfortu jebkurā apgaismojumā, Serengeti savās lēcās apvieno trīs dažādas tehnoloģijas:

1) Fotohromās lēcas – reaģējot uz UV starojumu, gaišā, saulainā laikā tās tonējas tumšākas, bet mākoņainā laikā – atkal gaišākas.

2) Spectral control tehnoloģija maksimāli uzlabo krāsu kontrastu, mazina līdz pat 96 % kaitīgās zilās gaismas. Attēls, kas ar citām lēcām izskatītos blāvs un neass, kļūst skaidrs, dinamisks un spilgts.

3) Polarizētas lēcas – maksimāli mazina apžilbšanas iespēju un uzlabo redzamību, novēršot traucējošo atspīdumu no pretimbraucošo transportlīdzekļu lukturiem, intensīvām gaismām, spīdīgām, atstarojošām virsmām. Autovadītājiem šis aspekts ir sevišķi svarīgs.

Arī ietvaru ražošanā izmantoti augstas klases materiāli – titāns, nerūsējošais tērauds, acetāts un injicētais neilons, tāpēc ietvari ir izturīgi un piemēroti aktīvam dzīvesveidam

Vairāk informācijas: www.serengeti-eyewear.com

Džankarlo Fisikella par Serengeti briļļu izvēli sacensībām:

Serengeti vēsture:

Serengeti zīmolu sākotnēji radīja uzņēmums Corning Incorporated – ASV tehnoloģiju kompānija, kas specializējas stikla, keramikas un ar tiem saistītu materiālu, tostarp optikas, ražošanā. No 2000. gada septembra Serengeti zīmols pieder ASV uzņēmumam Bushnell Corporation, kas specializējas sporta optikā, fotohromo, polarizēto lēcu izstrādē, kā arī tādu optisko produktu ražošanā kā binokļi, teleskopi, GPS ierīces, nakts redzamības aprīkojums u.c.

Vārda “Serengeti” nozīme – ģeogrāfiskais reģions Āfrikā, Nacionālais parks Tanzānijā.

Leave a Comment