Papildus visvienkāršākajiem gurķu un tomātu salātiem var pagatavot arī sātīgākus ēdienus – piemēram, ar jūras veltēm.
Lai pagatavotu vasaras salātus ar garnelēm un avokado, jums būs nepieciešami viegli pieejami produkti, kas viegli nopērkami jebkurā veikal’.
Sastāvdaļas salātiem ar avokado un garnelēm
Garneles – 500 g
Laims (vidēja izmēra) – 1
Selerija – 1 kātiņš
Šalotes sīpols – 1
Avokado – 1
Majonēze – 60 ml
Sāls – 0,25 tējkarote
Svaigs koriandrs – 8 zariņi
Kā pagatavot salātus ar avokado un garnelēm
Katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un ieliek tajā garneles. Vāra, līdz garneles kļūst sārtas un izvārītas. Šim procesam vajadzēs apmēram 2 minūtes svaigām un 3,5 minūtes saldētām garnelēm.
Tikmēr vidēji lielu bļodu līdz pusei piepildiet ar ledu un aukstu ūdeni, lai izveidotu ledus vanniņu. Atsevišķi pārklājiet cepamo paplāti ar dubultu papīra dvieļu kārtu. No garnelēm notecina ūdeni un pārnes tās uz ledus vanniņu.
Kad garneles ir atdzisušas, vēlreiz tās notecina un pārliek uz papīra dvieļiem, lai nožūtu.
Izspiediet sulu no 1 vidēja lieluma laima, lai iegūtu 2 ēdamkarotes. Nomazgājiet un sasmalciniet seleriju un šalotes sīpolu.
Nogrieziet lapas no 8 svaigiem koriandra zariņiem un smalki sagrieziet tos. Pārgrieziet avokado uz pusēm, izņemiet kauliņu. Vienu avokado pusi sagrieziet kubiņos, bet no otras puses izņemiet mīksto daļu un pārlieciet uz vidēji lielu bļodu.
Pievienojiet majonēzi avokado mīkstai daļai un saberziet līdz viendabīgai masai. Tad pievieno laima sulu un sāli un saputo līdz viendabīgai masai, līdz veidojas sava veida avokado mērcīte.
Sagriezto seleriju, šalotes sīpolus, koriandru, un avokad, kā arī garneles sajauciet ar iepriekš pagatavoto avokado-majonēzes mērcīti un visas sastāvdaļas samaisiet. Ja ir vēlme, var droši pievienot arī citus garšaugus pēc saviem ieskatiem.
Šo salātu pagatavošana aizņems pavisam nedaudz jūsu laika, bet rezultāts būs tā vērts!