B6 vitamīns: kā tas aizsargā sieviešu veselību un skaistumu

B6 vitamīns vai piridoksīns ir īpaši svarīgs sieviešu Vese***ai: tam ir svarīga loma dzimumu hormonu līdzsvara saglabāšanā, vielmaiņas veicināšanā un dažu vēža formu novēršanā.

B6 vitamīns

B6 vitamīns ir iekļauts ūdenī šķīstošo vitamīnu B grupā, kurš neuzkrājas organismā un ir nepieciešams papildināt nepārtraukti.

Lasi arī: E vitamīns sejas ādai: kā tas palīdz uzlabot sejas ādas stāvokli

Vitamīns sastopams alus un maizes raugā, un pārtikas produkti, kas bagāti ar to ir bulgāru pipars (0.5 mg / 100 g), žāvēts raugs (0.58 mg / 100 g), liellopu aknas (0.7 mg / 100 g) un vistas aknas (0,9 mg / 100 g), kvieši (0.3 mg / 100 g), halva (0,43 mg / 100 g).

 

Īpaši bieži šī vitamīna trūkumu izjūt sievietes. Tas atvieglo PMS stāvokli, grūtniecības un menopauzes laikā, un tas ir nepieciešams sievietēm, kas lieto tabletes – pēc 3 stundām pēc kontracepcijas līdzekļa lietošanas B6 vitamīna līmenis samazinās par 20%.

Šādos gadījumos, kā arī grūtniecēm, akūta vitamīna deficīts var izraisīt pēkšņus garastāvokļa svārstības un pat depresiju.

 

B6 vitamīns – trūkuma izpausmes:

Uzbudināmība, miegainība;

Apetītes zudums, slikta dūša;

Sausa nelīdzena āda ap deguna krokām, ap acīm, uz kakla;

Plaisas uz lūpām un čūlas mutē

 

Piridoksīns tiek iesaistīts nātrija un kālija līdzsvara regulēšanā, tādēļ, ja jūs ēdat stipri sālītu un nepietiek vitamīnu, tas var izraisīt kāju, sejas vai plaušu tūsku.

 

Vitamīna zudums produktu termiskās apstrādes laikā ir 20-35%, un, sasaldējot un uzglabājot saldētā veidā, tas ir nenozīmīgs. Kad tiek ražoti milti, tiek zaudēts līdz 80% vitamīna, kas galvenokārt sastopams klijās.

B6 vitamīna ikdienas nepieciešamība pieaugušajiem ir ~ 2-2,5 mg.

 

Arī interesanti: 13 iemesli, lai lietotu avokado katru dienu. Pēc izlasīšanas nav iespējams to pārtraukt ēst…

Avots: mir-press.com

 

Leave a Comment