Piena sēne sievietei, jeb baltie ziedi, kas sagādā problēmas

Piena sēne sievietei

Piena sēne sievietei – Vaginālā kandidoze jeb piena sēne nav pati bīstamākā infekcija, taču, pēc statistikas datiem, trim no četrām sievietēm vismaz reizi dzīvē tā rada problēmas.

Tāpēc nebūsim vienaldzīgas pret savu veselību un negaidīsim, kad “nekaitīgā” piena sēne var radīt problēmas. Siltā laikā vajadzīga pacietība, lai no piena sēnes tiktu vaļā.

Lasi arī: Kutelīgais temats – nieze dzimumorgānos sievietēm – 9 lietas, kas jāzina!

 

Piena sēne sievietei – raugu agresija

Piena sēne nav Sli**ba vai kādas Sli**bas izpausme, bet gan patoloģiska mikroorganisma Candida albicans pārmērīga savairošanās. Par to krietni maigākās laktobaktērijas padodas un nespēj organismu pienācīgi aizsargāt.

Ar šo rauga sēni ikviens var saskarties jau pirmajās dzīves dienās, kad organismā sāk rasties dažādi mikroorganismi. Vecmāte Ināra Lamaše mierina, ka vēlāk sēne veido daļu no mutes mikrofloras, ir atrodama arī pilnīgi veselu cilvēku zarnās, sievietēm – makstī, taču saviem saimniekiem parasti netraucē. Tikai savairojoties lielā daudzumā, sievietēm infekcija rada pamanāmu pazīmi – baltus biezpienveida izdalījumus no maksts, tāpēc tos dēvē par baltajiem ziediem. Tiem ir skāba smaka, vienlaikus mēdz būt nieze, dedzināšana, diskomforta sajūta, apsārtums un iekaisums makstī un starpenē, sāpīga urinēšana un diskomforts dzimumakta laikā.

Kandidozei – piena sēnes invāzijai – labvēlīgus apstākļus rada novājināta imunitāte, hormonālas pārmaiņas (grūtniecība, mēnešreizes, ovulācija, menopauze, hormonālo kontracepcijas līdzekļu lietošanas uzsākšana), Sli**bas (cukura diabēts, alerģiska reakcija uz ziedputekšņiem), stress, pārslodze, pārspīlēta mazgāšanās un mazgāšanas līdzekļi (putojošas ziepes un dušas želejas, veļas pulvera paliekas uz apakšveļas), prezervatīvi, lubrikanti, sintētiska veļa un peldkostīmi, apspīlēts apģērbs, nekvalitatīvas higiēnas preces, asi ēdieni, balto miltu izstrādājumi, saldumi, raudzēti dzērieni. Arī dzimumattiecības pastiprina kandidozes izpausmes, jo normālam maksts vides pH jābūt skābam, bet izjauktais baktēriju līdzsvars to mazina. Savukārt sperma ir sārmaina, tāpēc līdz ar mainīto maksts vidi tā rauga sēni vairo.

Piena sēnes nēsātājs var būt arī vīrietis, piemēram, pēc antibiotiku kursa. Viņš ne vienmēr jūt fizisku diskomfortu, bet izjauktais vīrieša organisma mikrofloras līdzsvars dzimumakta laikā var rosināt pārmaiņas arī sievietes organismā.

Lai uzzinātu vēl vairāk par piena sēni, šķir nākamo lapu!

COMMENTS

Leave a Comment