BEIDZOT! Uzzini kad sinoptiķi sola atkal siltāku un vasarīgāku laiku

Ilgtermiņa laika prognozēs iezīmējas varbūtība, ka augusta pirmās dekādes gaitā laika apstākļu raksturs varētu mainīties: valdošā rietumu – austrumu gaisa masu plūsma, kas līdz šim vasaras gaitā nesa lielākoties mitrus un tikai mēreni siltus laika apstākļus, iespējams, tiks bloķēta, un virs mūsu reģiona pastiprināsies anticiklonu ietekme – retāk līs, varētu kļūt arī siltāks, iespējamas pat karstākas dienas. Tomēr jāatceras, ka tās ir tikai agrīnas prognozes, norāda sinoptiķi.

Tikmēr tuvākajās dienās nekas labs netiek solīts. Lai gan sestdien vēl laika apstākļus noteiks anticiklons, kas atnesis sausu un saulainu piektdienu, mākoņu daudzums sestdienas gaitā palielināsies, bet naktī uz svētdienu valsts teritoriju sasniegs lietus mākoņi.

Līdz ar to nakts uz svētdienu būs mākoņaina un lietaina, savukārt diena – vējaina, sevišķi jūras piekrastē, kur dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs pat 20 m/s. Gaisa temperatūras fons gan būtiski nedēļas nogalē nemainīsies – ja naktī uz sestdienu skaidros un lēna vēja apstākļos gaisa temperatūra pazemināsies vietām pat līdz +6…+8 grādiem, tad dienā saulē gaiss iesils līdz +20…+25 grādiem, bet naktī uz svētdienu termometra stabiņš nenoslīdēs zem +13 grādu atzīmes, arī dienā, neraugoties uz brāzmainiem vējiem, būs +17…+23 grādus silts.

Pirmdien, ciklonam atkāpjoties uz austrumiem, vēji pierims, nokrišņi mitēsies un debesis skaidrosies, tomēr jau otrdien jauns ciklons no rietumiem sasniegs Latvijas teritoriju – debesis aizklās mākoņi, atkal daudz līs, vēji būs brāzmaini, tomēr ne tikstipri kā svētdien. Šī ciklona ietekme būs jūtama līdz pat jūlija beigām – lai arī mēneša pēdējās dienās debesis neaizklās vienlaidu mākoņu sega, un starp tiem spīdēs arī saule, katru dienu gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss, biežāk un intensīvāk līs Latvijas austrumu daļā. Naktīs gaisa temperatūra pieturēsies lielākoties +10…+15 grādu robežās, bet dienas laikā paaugstināsies līdz +17…+22 grādiem, liecina Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

 

Leave a Comment