Bērnības garša – ķīselis; 4 receptes ķīselim

Katrs noteikti atceras bērnības gardos ķīseļus.

Šeit esam apkopojuši gardākās ķīseļa receptes, lai tu vari izvēlēties sev piemērotāko.

 

Žāvētu ābolu ķīselis ar rozīnēm un putukrējumu

Sastāvdaļas

• 200 g žāvētu ābolu
• 200 g rozīņu
• 850 ml ūdens
• 70 g cukura
• 12 g kartupeļu cietes
• kanēļa standziņas
• ⅛ tējkarotes malta muskatrieksta
• 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas
• pasniegšanai – putukrējums vai piens

Pagatavošana.

Ja ir lieli žāvēto ābolu gabali, tos sagriež sīkāk. Pievieno cukuru, rozīnes, apelsīna miziņu, kanēļa standziņu, maltu muskatriekstu un pārlej ar ūdeni. Vāra 10 minūtes. Kartupeļu cieti sajauc ar nelielu daudzumu auksta ūdens un samaisa. Pievieno ķīselim un uzvāra. Nepārtraukti maisot, mazliet pakarsē, līdz masa sāk biezēt. Noņem no uguns un atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu vai pienu.

 

Lasi arī: Vienkāršs kā 5 kapeikas, garda biezpiena deserta recepte

 

Šo desertu var padarīt izsmalcinātu, ja pasniedz ar siera krēma rozēm: saputo 75 g maskarpones krēmsiera ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievieno ēdamkaroti rīvētas apelsīna miziņas un 75 ml saputota saldā krējuma.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vēl citas receptes

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

COMMENTS

Pievienot komentāru