Ķīseļa receptes: bērnības garša; Četras gardas receptes

Ķīseļa receptes: Auzu ķīselis pret sliktu gremošanu, aizcietējumu, uzpūstu vēderu

Nepieciešams:

0,5 kg auzu pārslu,

1,5–2 litri ūdens

 

Pagatavošana:

Auzu pārslas ieber trīslitru burkā, aptuveni līdz pusei aplej ar aukstu vārītu ūdeni, pārklāj ar salveti un noliek siltā vietā. Pēc 3 dienām saturu rūpīgi izmaisa, šķidrumu nokāš caur sietiņu metāla katliņā, liek uz straujas uguns un, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz viršanai. Ne cukuru, ne sāli virumam nepievieno. Atdzesēto ķīseli ēd ar medu, ogām vai ogu sīrupu.

 

 

Ķīseļa receptes: Rabarberu ķīselis

 

Rabarberu ķīselim vajadzēs:

7 dl rabarberi (apm. 400 g)

4 dl ūdens

1 dl cukurs

3 ēdamk. kartupeļu cietes

3 tējk. zemeņu sula

 

 

Gatavošana:

Rabarberu ķīselis.-Nomizojiet rabarberus un sagrieziet tos plānākus,ja tie ir ļoti lieli.Sagrieziet tos apmēram 2 cm garos gabalos.Uzvāriet ūdeni un cukuru.Pielieciet rabarberus un pavāriet dažas minūtes.Noņemiet katlu no uguns.Iejauciet kartupeļu cieti nelielā daudzumā auksta ūdens.Lēni lejot,pievienojiet tumi,tikmēr maisot rabarberus.Atkal uzsildiet,bet sildīšanu pārtrauciet,tiklīdz redzams pirmais burbulis.Izlejiet ķīseli pasniegšanas traukā un nedaudz uzkaisiet cukuru,lai novērstu plēvītes veidošanos.

 

Rabarberu klasikas – šķidrais rabarberu ķīselis ar rozīnēm

 

Krāsa tam no ogām, šoreiz – no avenēm, bet derēs jebkuras ogas (ja saldētas, tad pirms tam atkausē). 

 

Sastāvdaļas:

1.8 l ūdens

150 g rozīnes

200 g cukurs

600 g nomizotu rabarberu (2 palieli kāti), sagriezti 1 cm gabaliņos

200 g avenes

300 ml ūdens (kartupeļu miltu iemaisīšanai)

4 ēdamk. ar kaudzi kartupeļu ciete (tas ir šķidram ķīselim, bet pāris karotes vairāk – biezākam)

 

Lasi arī: Vienkāršs kā 5 kapeikas, garda biezpiena deserta recepte

 

Gatavošana:

Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno rozīnes. Pavāra 5 minūtes, tad liek klāt gabaliņos sagrieztus rabarberus un cukuru. Visu kopā vāra vēl 2-3 minūtes. Pievieno avenes (tās vāroties izšķīdīs).

Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti. Sagaida katlā pirmo burbuli un, lēnām maisot, pielej klāt auksto ūdeni ar cieti. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas pavāra vēl pāris minūtes. Ķīselis lēnām sabiezēs un iegūs īsto konsistenci. Dzer siltu vai atdzesētu – garšīgi abējādi

 

Jums varētu interesēt arī Attīrošais ķīselis plakana vēdera iegūšanai – tikai divas glāzes dzēriena divas stundas pirms gulētiešanas! Lai uzzinātu recepti, spied ŠEIT! 

COMMENTS

Leave a Comment