Bez vārdiem: kā lasīt cilvēku domas

Vai jūs pamanījāt, ka, tiklīdz jūs satiekat kādu personu, nekavējoties rodas izpratne par to, vai vēlaties turpināt sazināties vai labāk izvairīties no tā. Sejas izteiksmes un žestu valoda ir tik plaša, ka tā var pateikt daudz vairāk par personu nekā vārdi. Tas ir universāls: lielākā daļa cilvēku ķermeņa līmenī gandrīz vienādi reaģē uz vienu un to pašu situāciju. Spēja pareizi atšifrēt neverbālās ziņas atvieglos un atļaus laiku atpazīt, piemēram, krāpšanu.

Aizsardzība

Nepatīkamā situācijā vai sarežģītās sarunās jebkura persona cenšas aizstāvēt sevi zemapziņas līmenī: viņš sakrusto rokas un kājas, instinktīvi atkāpjas no sarunu biedra vai arī tur priekšā tam kādu objektu (piemēram, mapi ar dokumentiem) kā papildu šķērsli.

Lasi arī: 7 pazīmes, kas norāda uz cilvēku ar negatīvu enerģiju!

Nenoteiktība vai šaubas

Pievērsiet uzmanību plaukstām, kas balsta zodu, pirkstu savīšanai, ar pirkstu berzējot degunu vai acis. Novērojot šos žestus, jūs varēsiet pievienot argumentus, lai novirzītu personu uz jūsu viedokli. Ļaujiet viņam zināt, ka esat atvērts dialogam.

Atklātība / vēlme uz dialogu

Pozitīva attieksme tiek izteikta brīvākajā pozā, kas vērsta uz sarunu partneri. Žestikulēšana, atvērtas plaukstas demonstrēšana, kāju nekrustošana, kad klausāties, izveidojiet no plaukstām kupolu, savienojot pirkstus.

Vēlme sarunu izbeigt (garlaicība) izpaužas, klauvējot ar kājām pie grīdas, pārnesot līdzsvaru no vienas kājas uz otru, aplūkojot vidi, bieži skatās uz pulksteni vai tālruņa ekrānu, grozot pildspalvu pirkstos vai tukši šķirstot dokumentus.

Lasi arī: Izvēlies hieroglifu un uzzini, kādas ir tavas slēptās dzīves prioritātes

Apmāns

Patoloģiski meļi labi pārzina sevi un viņiem nav kauns par maldināšanu, tāpēc mīmika un žesti reti nodod tos. Runājot par parastajiem cilvēkiem, lielākajai daļai no mums melot nav tik viegli, tādēļ, zinot, kādus žestus skatīties, jūs uzzināsiet, kā saprast, ka kāds mānās. Sāciet uzmanīgi, uzmanīgi novērojot deguna galu un citas personas acis. Ja pēc dažām minūtēm viņš nesarkst un nesāk skatīties prom, viņš, iespējams, ir godīgs ar tevi. Uzmanieties ar kreiso ķermeņa pusi – tā atspoguļo to, ko persona mēģina slēpt. Skaidrs maldināšanas pierādījums aizklāj muti ar roku, it kā mēģinot turēt meli. Šādi žesti ietver deguna noslaucīšanu ar pirkstu vai bedrīti virs augšējās lūpas, berzējot plakstiņus un bieži mirkšķinot.

Ievērojiet un atcerieties, ka nevajadzētu paļauties uz atsevišķiem žestiem, jūs varat izprast situāciju kopumā, ņemot vērā visu neverbālo signālu kompleksu.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

Leave a Comment