Bezmiegs un nezini ko darīt? Šī metode palīdzēs, ja grūti aizmigt

Bezmiegs: Kā uzveikt bezmiegu

Zinātnieki atklājuši, ka ogu dzēriens spēj uzveikt bezmiegu un paildzināt miegu. Nesen atklāts, ka ķiršu sula palīdz tikt galā arī ar bezmiegu saistītām Vese***as problēmām.

Naidžels Mitčels skaidro: “Daudzi sportisti atklāj, ka ķiršu sula palīdz aizmigt un baudīt spirdzinošāku miegu, vislabāk ieteicams to lietot stundu pirms gulētiešanas.”

Pēc divu nedēļu ilga ķiršu sulas kursa cilvēki, kuri cieta no bezmiega, spēja paildzināt naktsmieru par 83 minūtēm vienas nakts laikā, atklājuši Luiziānas Štata Universitātes zinātnieki.

Lasi vēl: Parasti un maz zināmi miegainības iemesli. Pietiks ar dzīvesveida maiņu vai jāārstējas?

Ķirši satur lielu daudzumu triptofāna, kas veido melatonīnu, hormonu, kas ir atbildīgs par miegainības izraisīšanu.

 

Divas glāzes ķiršu sulas ikdienā paaugstina miega kvalitāti – to apstiprinājuši Nortumbrijas Universitātes zinātnieki.

Pētījuma laikā brīvprātīgie, kuri divas reizes dienā uzturā lietoja ķiršu sulu, pēc vienas nedēļas baudīja par 25 minūtēm ilgāku miegu, kā arī tas kļuva par 6% kvalitatīvāks.

Ķirši uz ķermeni iedarbojas, stabilizējot miegu un regulējot ķermenī esošās ķīmiskās vielas, kas ir atbildīgas par miegainību.

Bezmiega terapija bez zālēm

• Neirologi uzsver, ka ārstējot hroniskus miega traucējumus, ļoti būtiski ir mazināt trauksmi.

• Svarīgi iet gulēt tad, kad cilvēks sajūt nogurumu un miegainību, ieteicams – līdz vienpadsmitiem vakarā.

• Noderīga metode ir miega ierobežošana, kas vērsta uz miega efektivitātes uzlabošanu – bezmiega mocītam cilvēkamjānovērtē, cik ilgu laikposmu diennaktī viņš tiešām guļ, cik ilgi vāļājas pa gultu, vai gultā veic ko citu (piemēram, lasa), uz kuru laiku visefektīvāk uzstādītmodinātāju, lai pēc pamošanās justos mundrs.

• Pirms miega var izmantotrelaksēšanās metodes, kas palīdz atslābināt muskuļus un atslēgt domas.

• Plānošana, veicot ierakstus plānotājā un dienas gaitā tos pārskatot, palīdz sakārtot domas un noteikt, ko izdevies realizēt. Tas labvēlīgi ietekmēturpmākās dienas norisi, mazina trauksmi, tātad – veicina normālu miegu. Taču ar plānošanu vakarā nevajadzētu aizrauties ilgāk par 15 minūtēm.

Arī intereseanti: Gribi gulēt kā zīdainis? Pirms miega apēd šo! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

Avots: mirror.co.uk

COMMENTS

Leave a Comment