Bišu maize Vese***ai – kā tā palīdz, kur nopirkt un kā lietot

Bišu maize

Bišu maize ir īsts brīnumlīdzeklis. Bišu produkti – ziedputekšņi, bišu maize, medus ir lielisks dabas veidots uztura bagātinātājs, kuru sastāvā esošie fermenti, neaizstājamās aminoskābes, minerālvielas un vitamīni būtiski uzlabo cilvēka pašsajūtu.

 

Kas īsti ir bišu maize? Tie ir ziedputekšņi, kurus bites noglabā stropā un kas bišu saimei kalpo kā vienīgais olbaltumvielu avots, laikā kad bitēm dabā nav pieejami ziedputekšņi.

Ziedputekšņiem ievākšanas laikā tiek pievienoti fermenti, kas savukārt veicina ziedputekšņu rūgšanu, bagātinot masu ar ogļhidrātiem, D, E un K vitamīniem, kā arī padarot to par bitei un cilvēka organismam viegli izmantojamu produktu.

Lasi arī: Ķirbju kūka – 2 labākās receptes: ar iebiezinātu pienu vai apelsīnu

Vienkārši izsakoties, bišu maize ir fermentēti ziedputekšņi. Fermentācijas procesā dabā esošie savienojumi, kā piemēram  – olbaltumvielas, tiek sašķeltas līdz vienkāršākiem savienojumiem – aminoskābēm, kuras organismam ir vieglāk uzņemamas. Aminoskābes savukārt ir izejmateriāls olbaltumvielu, audu un šūnu veidošanā.

Ienesot ziedputekšņus stropā, lidojošās bites tos samet šūnās, savukārt jaunās, nelidojošās bites ar galvām kā stampiņām tos cieši sablīvē. Ja ieskatīsieties ciešāk, bišu maizes granulās skaidri saskatāma šī kārtainā struktūra. Šūnas augšējo daļu bites piepilda ar medu, tāpēc sablīvēto ziedputekšņu virsējā kārta piesūcas ar medu un kļūst gaisa necaurlaidīga. Baktēriju un fermentu ietekmē notiek pienskābā rūgšana, kas iekonservē šūnu saturu un pārvērš ziedputekšņus par bišu maizi ar tai raksturīgo brūno krāsu un skābeno garšu.

 

Ko satur bišu maize?

Bišu maize pēc savas vērtības atgādina Ķīnas citronu un zināmā mērā pat žeņšeņu. Bišu maize satur 16 gan aizstājamās, gan neaizstājamās aminoskābes, 13 taukskābes, fermentus un minerālvielas, vitamīnus C (140-205 mg/100 gramos masas), E (170), A (50), P (60), D (0,2-0,6), B1 (0,4-1,5), B2 (0,54-1,9) un B6 (0,5-0,9). Bišu maize satur samērā daudz kālija, magnija, dzelzs, joda.

Viens no vērtīgākajiem bišu maizes plusiem ir Omega 3 un Omega 6 taukskābes! Tās ir nepieciešamas jaunu šūnu izveidē un atjaunošanā, As**svadu un nervu attīstībā, kā arī ādas struktūras saglabāšanā.

Omega 3 un Omega 6 taukskābes mūsu pašu ķermenis saražot nespēj, tādēļ ir būtiski, ka uzņemam tās ar uzturu.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu kā lietot bišu maizi, kur nopirkt u.c. info

COMMENTS

Leave a Comment