Ēdienkartes paraugs nedēļai
Vienu nedēļu sekojiet šai ēdienkartei, nākamajā varat atkārtot to pašu, vai nomainīt kādu produktu ar citu, kuram ir līdzīgs kaloriju saturs (piemēram, rīsi – griķi, ābols – apelsīns utt.
Tauku daudzums nedrīkst pārsniegt 30-40 g dienā. Septītā un 14. diena ir atslodzes dienas – kefīra/biezpiena/augļu-dārzeņu vai auzu pārslu atslodze.
Pirmā diena
Brokastis: 2 vārītas olas, 200 ml kafijas/tējas ar pienu
Pusdienas: 100 g vārītu rīsu
Vakariņas: dārzeņu salāti
Uzkodas: pa 1 ābolam starp ēdienreizēm
Otrā diena
Brokastis: 50 g auzu pārslu, 200 ml kefīra
Pusdienas: 150 g zivju
Vakariņas: augļu salāti
Uzkodas: pa 200 g svaigi spiestas sulas starp ēdienreizēm
Trešā diena
Brokastis: 30 g rupjmaizes, 200 ml piena
Pusdienas: 200 g krāsnī ceptu vai vārītu kartupeļu
Vakariņas: 100 g vistas krūtiņas
Uzkodas: 100 g žāvētu aprikožu
4., 5. un 6. diena ir tādas pašas kā 1., 2. un 3. diena!