Burkāni korejiešu gaumē

Kas nepieciešams gatavošanai?

Lai pagatavotu šos salātus jums vajadzīga speciāla rīve burkāniem korejiešu gaumē. Parasti tā ir noteikti atrodama veikalā, virtuves rīku nodaļā.

Jā rīves jums nav, burkānus var sagriezt tievās un smalkās līnijās, ar asa naža palīdzību. Ļoti svarīgi izvēlēties sulīgus un svaigus dārzeņus, tad uzkoda sanāks, nevis, sausa, bet ar pareizo garšu.

No garšvielām jums šo salātu gatavošanai vajadzēs etiķi, sāli, cukuru un rupja maluma asos sarkanos piparus. Tās ir obligātās sastāvdaļas. Pēc velēšanās var izmantot ķiplokus, melnus maltos piparus, sezama sēklas, svaigu kinzu, un sīpolus.

main_post_93b65fce9d7bde369a7d8e59efa44c73

Gatavošanas noslēpumi.

 

Pie burkānu salātiem korejiešu gaumē var pievienot saulespuķu eļļu vai kokvilnas eļļu vai kukurūzas eļļu. Iesakām nevis sakarsēt eļļu, bet likt klāt smaržīgas garšvielas (piparus, koriandru). Uzkarsēt eļļu līdz vārīšanas temperatūrai nevajag. Tas var sabojāt salātu garšu un padarīs salātus kaitīgākus, sakarā ar to, ka pie augstām temperatūrām eļļa sāk izdalīt kancerogēnas vielas.

Garšas papildinājumam var izmantot sezama sēklas, pirms tam, apcepot tās sausā pannā līdz brūnai krāsai. Salātos var pievienot dažus pilienus sezama eļļas.

Svaiga kinza uzlabos jau gatava ēdiena garšu un piedos papildus pikantumu. Kinzu pievienojiet salātos tieši pirms pasniegšanas.

Ja nav laika, lai salāti pastāv, un tad vēlāk vari pagatavot tos uz pannas vai cepeškrāsnī. Galvenais, lai tie neuzceptos, bet kļūtu mīkstāki, un nedaudz mainītu krāsu.

Ja jūs gribat pievienot salātos svaigus ķiplokus, tad to var darīt vēlams tikai pēc karstas eļļas pievienošanas. Citādi augstas temperatūras ietekmē ķiploks samainīs savu krāsu uz zaļu.

main_post_e699a6c2a4e10a83036f9cdde9c66281

 

 

Klasiskā recepte.

Sastāvdaļas :

  • Burkāni 1 kg
  • Cukurs 1 ēd.k.
  • Etiķis 9% 2 ēd.k.
  • Sāls 1 t.k.
  • Rupja maluma sarkanie pipari pēc vēlēšanās
  • Augu eļļa 50 g
  • Kinza pēc vēlēšanās
  • Ķiploki pēc vēlēšanās

Pagatavošanas veids.

Sarīvējiet burkānus uz rīves vai sagrieziet plānās garās strēmelēs. Pārberiet ar cukuru un sāli, aplaistiet ar etiķi un rūpīgi apmaisiet ar rokam (ne mazāk par 3 minūtēm)

Ļaujiet burkāniem iestāvēties 15 minūšu garumā. Pievienojiet sarkanos piparus pēc vēlēšanās un atkal sajauciet ar rokām.

Uzsildiet uz pannas augļu eļļu, bet nevārot, aplejiet ar šo eļļas un garšvielu maisījumu salātus un labi samaisiet. Pēc tam varat pievienot sasmalcinātos ķiplokus.

Lasi arī: Lietuviešu aukstie salāti ar iemīļoto siļķīti, burkāniem un sēnēm!

Salātiem atstājiet iestāvēties pa nakti, istabas temperatūrā, un tad ielieciet ledusskapī.

Pie burkānu korejiešu gaumē pasniegšanas var pievienot kinzu.

main_post_fea40e5f21e85361194fbf88d9d51d1c

Leave a Comment