Ceļvedis: kā sadzīvot ar par sevi nedrošu vīrieti

Noskaidro, kur radusies viņa nedrošība

Zinot viņa nedrošības sakni, tu varēsi saprast, kāpēc konkrētas lietas viņu ietekmē, bet citas nē. Visbiežāk pie tā ir vainojamas problēmas, kas pastāvējušas viņa ģimenē vai radušās viņam pieaugot. Kāds no vecākiem, iespējams, izturējās nevērīgi vai aizskaroši, vai arī viņu skolā izsmēja vai terorizēja.  Ja lieta ir šāda, tev būtu daudz vieglāk saprast saikni starp viņa sarūgtinājumu par priekšnieka dzēlīgajām piezīmēm un viņa grūto bērnību. Reizēm to var saistīt ar to, ka viņš iepriekš ir ticis sāpināts vai viņu krāpa viņa otra pusīte. Šādā gadījumā tev būs apgaismības mirklis, kas izskaidros jebkādas uzticēšanās problēmas.

Stāsti viņam, kādu tu viņu redzi

Kad viņa nedrošība pašam par sevi parāda tās neglīto pusi, labākais veids, kā uz to atbildēt, ir izsakot to, kādas ir tavas jūtas pret viņu. Uzsver cik vien iespējams to, ka tu mīli un atbalsti viņu. Daudzi par sevi nedroši vīrieši nespēj racionāli raudzīties uz sevi paši ar savām acīm. Tādēļ, lai gan tu zini, cik brīnišķīgs cilvēks viņš ir, kad viņš ir patiešām nomākts, tu nespēsi viņu ar vārdiem nomierināt. Taču tā vietā, lai atspēkotu katru viņa izteikto apgalvojumu, vienkārši esi viņam klāt. Tas pierādīs to, ka tu viņu atbalsti.

Ja nu viņš jūtas nedrošs par sevi darbā?

Neveiksmju piedzīvošana darbā vīriešiem var būt ļoti jūtelīgs temats, tāpēc ir jo sevišķi svarīgi būt viņa klintij, kad viņš ir noraizējies par savu karjeru. Ļauj viņam izrunāties par situācijām darbā, klausies viņā un mēģini likt viņam gūt atskārsmes par tām lietām, kas viņam sokas labi. Tas varēs arī palīdzēt viņam atgādināt par lietām, kuras viņš dara pareizi, kad viņš patiešām nejūtas apmierināts ar sevi.

Ja nu viņš jūtas nedrošs seksā?

Sekss noteikti ir vienīgais temats, kas ir vēl jūtīgāks par viņa karjeru, un nebūt ne labā nozīmē. Kad lietas nonāk līdz guļamistabai, sagatavo komplimentu kaudzi par to, ko viņš dara un kas liek tev patiešām labi justies. Sagādā viņam tik daudz pozitīvu iedrošinājumu, cik vien spēj. To var izteikt arī izmantojot saziņu bez vārdiem, piemēram, stenot, viņu satverot, apkampjot. Un, lai pārliecinātos, ka šo ziņu viņš patiešām ir saņēmies, izmanto arī vārdus. Noteikti ar vārdiem viņam pasaki, kas ir tas, ko viņš dara, kas padara tevi traku. Reizēm vīrieši, kuri ir nedroši par seksu, vienkārši palaiž garām netīšus mājienus.

Kas par sevi nepārliecinātam vīrietim īstenībā ir nepieciešams?

Atbilde uz šo jautājumu ir tāda, ka viņš meklē verbālu un neverbālu aptirpinājumu tam, ka viņš ir vērtīgs cilvēks. Rīcība izsaka daudz vairāk par vārdiem. Parādi viņam to, ka tu vēlies, lai tevi redz kopā ar viņu. Iepazīstini viņu ar saviem draugiem un darba kolēģiem, lai nerastos jautājumi par to, vai tu viņu vēlies kā daļu no savas dzīves. Neskopojies ar fizisku jūtu izrādīšanu; bieži vien šādi vīrieši nav guvuši daudz mīlestības pieaugot, un viņu pašvērtējums līdz ar to patiešām ir cietis. Vēl cits veids, kā likt viņam justies tev svarīgam, ir lūdzot viņam padomus par problēmām, ar kurām tu saskaries; tādā veidā tu izrādi viņam, ka novērtē viņa atbalstu.

Bet, kad viņa nedrošība par sevi liecina par to, ka attiecības ir jāpārtrauc?

Nepārproti – vienmēr var atrast veidus, kā sadzīvot ar to, ka tavs mīļotais cilvēks ir par sevi nedrošs. Tomēr tas var kļūt arī par pārāk lielu spiedienu tev un jūsu attiecībām. Viņa pašpārliecinātības problēmas var novest pie šķiršanās, ja tās negatīvi ietekmē tavu spēju individuāli vai kā pārim veselīgā veidā funkcionēt. Lai gan nedrošs puisis varētu just viņa nepilnīgu novērtēšanu, izvēloties nepavadīt 100 procentus sava laika kopā ar viņu – viņa nedrošībai nevajadzētu pārvērsties centienos monopolizēt tavu dzīvi. Kā arī, ja viņa pašcieņas trūkums patiešām šķietami ietekmē viņa spēju pārdzīvot dienu no dienas, noteikti ir nepieciešama terapija. Ja viņš atsakās no terapijas, tas varētu izraisīt attiecību iziršanu.

Avots: www.womenshealthmag.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">ff.</cite>

    Jebkuram var uznākt šī sajūta arī laika gaitā vieglākā vai smagākā veidā, tīri cilvēcisks faktors. Galvenais ir ar to tikt galā.

Leave a Comment