Kādēļ ceļošana nāk tev par labu? #3 ir ļoti svarīgi!

1

Ceļošana tev vienlaicīgi ļauj atklāt vairākas kaislības

Ceļošanas laikā vienā dienā ir iespējams atklāt vairākas aktivitātes, kas tevi aizrauj, jo ceļošana piedāvā daudz iespēju, ko darīt ar savu dienu! Tev nav laika, lai visu dienu sēdētu pie datora ekrāna un lasītu jaunumus internetā – tā ir pavisam cita ikdiena. Ceļojot tu, iespējams, vakarā dosies uz salsas bāru, varbūt kāpsi kalnā, lai vērotu zvaigznes vai visu nakti sēdēsi vīna darītavā un izbaudīsi pasaules labākos vīnus.

Atklājot vairākas pasaules puses, ir iespējams atklāt vairākas savas kaislības, par kurām tev iepriekš nebija nekādas nojausmas.

Ceļošana iemāca to, cik svarīgs ir miers

Ir grūti izbaudīt dzīvi, ja tu nepārtraukti steidzies. Tu taču atzīsies, kad ikdienā reti apstājies, lai izbaudītu momentu? Tomēr tad, kad esi devies ceļojumā, tu noteikti apstāsies, lai izbaudītu neaizmirstamus skatus, pavērotu interesantus cilvēkus, iepazītu dažādas kultūras. Ceļošana iemāca šo spēju izmantot arī ikdienas dzīvē.

Ceļošana ļauj tev justies dzīvam

“Bez jaunas pieredzes mūsos kaut kas aizmieg. Gulētājam ir jāmostas.” – Franks Herberts

Ceļošana tevi iepazīstina ar nezināmo – šī “aci pret aci” nostāšanās pretī nezināmajam izraisa ziņkāri, izsauc dažāda veida bailes, kā arī satraukumu un aizrautību. Diezgan laba kombinācija. Visas šīs sajūtas piedalās, kad runa ir par jaunu  pieredzi.

Vienalga, vai skūpsti svešinieku Kipras salā vai kāp Andu kalnos, nogaršo autentisku itāļu picu – ceļošana sniedz jaunu pieredzi, kas pamodina tavu dvēseli un parāda, ko no tiesas nozīmē būt īstam cilvēkam.

Lasi vēl: Vairs nekādu pārsēšanos tālajos avioreisos? Super jaunumi ceļotgribētājiem

Ceļošana parāda, ka ir vairāki veidi, kā dzīvot

Tad, ja ieraugi un iepazīsti citas kultūras, redzi, kā cilvēki dzīvo citviet pasaulē, nekas cits neatliek, kā saprast, ka ir vairāk nekā viens veids, kā dzīvot.

Kā saka – ir tieši tik daudz veidu, kā dzīvot, cik pasaulē ir cilvēku. Ceļojot tu saproti, ka katram dzīvesstilam ir savas pozitīvās puses un izaicinājumi, kā arī tu saproti, ka tev nav jāpieņem tikai un vienīgi tas veids, kā tu tiki audzināts. Šo jauniegūto pieredžu pielāgošana savai dzīvei var tevi padarīt par daudz laimīgāku cilvēku, kurš dzīvē kustas uz priekšu ar daudz pozitīvāku skatu.

Ceļošana ļauj tev pašam iepazīt sevi

Ir neiespējami par sevi neiemācīties ko jaunu tad, kad tu ceļo. Brīžos, kad tiec nostādīts kaitinošu grūtību, neparedzētu šķēršļu priekšā, visas tavas vājās vietas, ieradumi, spējas un uztvere liek par sevi manīt.

Nokavējies lidmašīnas reiss parādīs tavu pacietības mēru (vai tā trūkumu). Gājiens cauri Centrālamerikai kopā ar labāko draugu un mugursomām ļaus tev saprast, kādas īpašības tu novērtē otrā cilvēkā, kā arī, kuras tu pēc 72 stundu ilga gājiena nespēj izturēt. Tas, kam tu tērē naudu, liks saprast tavas vērtības. Un, kad tu ieraugi sevi no šādas puses, kas seko pēc tam?

Avots: matadornetwork.com

Leave a Comment