Cepta vistas šnicele lieliski piemērota pie maltītēm

Vistas šniceli ir viegli pagatavot cepeškrāsnī. Turklāt, izmantojot šo metodi, tiek patērēts mazāk eļļas. Maizē apceptas vistas krūtiņas tiek ceptas, līdz tās ir zeltaini kraukšķīgas no ārpuses, bet iekšpusē tās joprojām ir maigas un sulīgas. Pasniedziet šniceles ar citrona šķēlītēm un vācu stila kartupeļu salātiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 ēdamkarote olīveļļas, bet tā nav obligāta

6 vistas krūtiņas, pārgrieztas gareniski uz pusēm

sāls un malti melnie pipari pēc garšas

¾ glāzes miltu

1 ēdamkarote maltas paprikas

2 lielas olas – saputotas

2 tasītes garšvielām sasmalcinātas maizes drupatas

1 liels citrons – bez mizas

Pirmais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 425 ° grādiem. Izklājiet lielu cepamo paplāti ar alumīnija foliju un apsmērējiet to ar olīveļļu.

Otrais pagatavošanas solis:

Tikmēr novietojiet vistas krūtiņas starp 2 plastmasas plēvēm uz cietas, līdzenas virsmas. Ar gaļas āmura gludo pusi spēcīgi uzspiediet līdz 1/4 cm biezumam. Abas puses pasniedziet ar sāli un pipariem.

Trešais pagatavošanas solis:

Smalkā bļodā samaisiet miltus un papriku. Otrā seklā bļodā saputojiet olas, sāli un piparus. Trešajā seklā bļodā sajauciet kopā rīvmaizi un citrona miziņu.

Ceturtais pagatavošanas solis:

Vistas gabalu iemērciet miltos. Iemērciet sakultā olā. Ielieciet rīvmaizē, lai pārklātu abas puses. Apcepto vistas gaļu, nesakrautā veidā, lieciet uz šķīvja.

Lasi vēl: Bezglutēna šokolādes eklēri, kas nezaudē savu ierasto garšu

Piektais pagatavošanas solis:

Izņemiet cepamo paplāti no cepeškrāsns. Izkārtojiet vistas gaļu vienā slānī uz karstās plātnes. Katru gabaliņu pārkaisiet ar olīveļļu.

Sestais pagatavošanas solis:

Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 5 līdz 6 minūtes. Apgrieziet vistu un turpiniet cepšanu, līdz centrā vairs nav rozā un apcepums ir viegli apbrūnējis, vēl 5 līdz 6 minūtes. Centrā ievietotajam termometram uzreiz nolasāmajam termometram jābūt vismaz 165 grādiem.

 

Kad viss ir gatavs, droši variet pasniegt uz pusdienu galda šo gardo maltīti.

 

Leave a Comment