Béarnaise mērce – īsts izaicinājums gardēžiem

Viena no slavenākajām franču mērcēm, kas kļuvusi par neatņemamu klasiskās virtuves sastāvdaļu, tās bagātīgā, pikantā garša un aromāts padara to par lielisku papildinājumu gaļas ēdieniem, jo īpaši steikiem un uz grila ceptai gaļai

Bearnē mērces pagatavošana var šķist sarežģīta, taču patiesībā tas ir diezgan vienkāršs process, kas piešķirs jūsu galdam izsmalcinātību. Šajā rakstā mēs dalīsimies ar Bēarnē mērces recepti, ko jūs varat viegli pagatavot mājās. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana

1. solis: Pamatnes sagatavošana. Nelielā katliņā sajauciet baltvīn., etiķi un smalki sagrieztu sīpolu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj maisījumam vārīties uz vidējas uguns, līdz tas samazināsies apmēram uz pusi. Tas ļaus aromātam koncentrēties un piešķirs mērcei dziļāku garšu.

2. solis: zaļumu pievienošana Noņemiet pannu no uguns un maisījumam pievienojiet svaigus pētersīļus un estragonu. Ļaujiet maisījumam nedaudz atdzist, lai saglabātu zaļumu garšu.

3. solis: olu dzeltenumu saputošana. Atsevišķā bļodā sakult olu dzeltenumus. Pakāpeniski pievienojiet tiem atdzesēto maisījumu, nepārtraukti maisot. Tas novērsīs dzeltenumu sarecēšanu.

4. solis: Mērces pagatavošana. Iegūto maisījumu pārlej atpakaļ katliņā un novieto uz ūdens peldes (vai uz ļoti lēnas uguns). Turpiniet putot, līdz mērce sabiezē un kļūst krēmīga. Tas aizņems apmēram 5-7 minūtes. Jāuzmanās, lai olas nepārkarsētu, citādi tās var sarecēt.

5.solis: Sviesta pievienošana. Kad mērce sabiezē, pakāpeniski ielej izkusušo sviestu, turpinot putot. Tas mērcei piešķirs gludu un samtainu konsistenci. Pēc garšas pievieno sāli, baltos piparus un, ja nepieciešams, nedaudz citrona sulas, lai iegūtu papildu skābumu.

Solis 6: Pasniegšana. Bearnaise mērce ir gatava! Pasniedziet to karstu kopā ar gaļas ēdieniem, īpaši steikiem, ceptu vistu vai zivīm. Tā lieliski der arī kā dārzeņu mērce.

Bearnaise mērce labi sader ar liellopa gaļas steikiem, vistas krūtiņām un pat zivīm, piemēram, lasi. Izmēģiniet to arī ar ceptiem dārzeņiem. Ja ir palikusi mērce, uzglabājiet to ledusskapī hermētiskā traukā ne ilgāk kā 2-3 dienas. Pirms atkārtotas lietošanas nedaudz uzsildiet un samaisiet.

Varat eksperimentēt, pievienojot citus garšaugus, piemēram, salviju vai baziliku, lai radītu savu unikālo garšu. Bearnēzes mērces pagatavošana ir lielisks veids, kā ēdieniem piešķirt izsmalcinātību un garšas dziļumu. Izmēģiniet šo recepti, un jūs varēsiet izbaudīt īstu franču virtuves garšu tieši jūsu mājās!

Lasi vēl: Lieliski salāti ar mēli un ceptiem kartupeļiem, jauna garšu kombinācija

Sastāvdaļas:

1/2 glāzes baltā vīn. (piemēram, sausa baltā vai vermuta)
1/4 glāzes etiķa ( vai ābolu etiķa)
2 ēdamkarotes smalki sagrieztu šalotes sīpolu
1/4 glāzes svaigu pētersīļu (smalki sagrieztu)
1/4 glāzes svaigu estragonu (smalki sagrieztu)
3 olu dzeltenumi
1/2 glāzes sviesta (izkusis)
sāls un baltie pipari pēc garšas
citronu sula (pēc izvēles, skābuma piešķiršanai)

Viena glāze šajā gadījumā ir domāta 250ml. Lai labi garšo!

Leave a Comment