Četras idejas iedvesmojošām brīvdienām Latvijas muižās un pilīs

Vasarā mums gribas ceļot: iesēsties ērtā mašīnā un aiziet – uz kādu burvīgu vietu, kur izbaudīt romantisku atmosfēru, jauku dabu vai kādu brīnišķīgu notikumu.

“Izbrauciens ar auto ir lieliska iespēja sagādāt sev brīnišķīgas brīvdienas pat tad, ja lielais atvaļinājums jau ir aiz muguras vai tikai vēl gaidāms. Tas var būt noderīgi gadījumos, ja, piemēram, drīzumā ir plānots mainīt mašīnu vai ir vēlēšanās izmēģināt jaunu – atliek iznomāt noskatīto modeli un doties brīvdienās,” stāsta “Inchcape Motors Latvia” korporatīvo un diplomātisko darījumu vadītājs Jānis Blate.

“Inchcape Motors Latvia” aicina izsapņot kopā savu šīs vasaras īso brīvdienu ceļojumu un apkopojis vairākas idejas par galamērķiem, kuras var doties aplūkot ar kādu no iemīļotākajiem BMW automašīnu modeļiem. Ja vēl neesi izvēlējies, kādu auto iegādāties, Latvijas auto nomas piedāvā plašu BMW modeļu klāstu. Tā ir lieliska iespēja vienlaikus iepazīt gan noskatīto mašīnu, gan izbaudīt brīvdienas.

Vēlajās brokastīs uz Mālpils muižu ar BMW 3.sērijas sedanu

Izsmalcināta gaume un augsta kvalitāte raksturo gan jauno BMW 3. sērijas sedanu, gan arī XIX gs. klasicisma arhitektūras pieminekli – Mālpils muižu. Septītās paaudzes BMW 3.sērijas sedanu raksturo precīzas formas un tīras līnijas, tas ir ērts, izsmalcināts un tehnoloģiski progresīvs. Galvenā ideja – atvieglot auto vadītāja ikdienu, ko palīdz nodrošināt inteliģentais personiskais asistents, kas spēj atpazīt šofera ieradumus un reaģē uz balss komandām. Savukārt pilnpiedziņas sistēma “BMW xDrive” nodrošina izcilu saķeri ar ceļu, kā arī palielina brauciena drošību.

Šodien Mālpils muiža, kuras pirmsākumi meklējami vēl XVIII gs., ir privātīpašums, kurā ierīkota luksus klases dizaina viesnīca. Līdzīgi kā BMW 3. sērija tā iemieso smalku gaumi un kvalitāti. Muižas centra apbūve un parks izveidojās laikā, kad Vidzemes landrāts Gustavs Vilhelms fon Taube apvienoja Mālpils muižu ar līdzās esošo Vites muižu. Tagad tajā darbojās viens no labākajiem restorāniem Latvijā, kura ēdienus raksturo ne tikai izsmalcināta garša, bet arī eleganta krāsu un faktūru palete. Gardas svētdienas vēlās brokastis (tās notiek aptuveni reizi mēnesī) var apvienot ar gleznainas apkārtnes baudīšanu.

Jūlijā uz Mākslas pikniku Lūznavas muižā ar “BMW X3”

Modernās tendences – atbilstoši tām reiz tika būvēta Latgales jūgendstila pērle – Lūznavas muiža, tiek iekļautas, veidojot jaunus BMW zīmola modeļus. Piemēram, trešās paaudzes “BMW X3”, kas ir drošs partneris ikvienā braucienā jebkuros apstākļos, arī aplūkojot Latgales gleznainās ainavas un braucot pa ne vienmēr perfektajiem ceļiem. Plašais, viegli vadāmais un ekonomiskais auto ir viens no populārākajiem BMW modeļiem, ko ir iecienījuši arī Latvijas braucēji.

Lūznavas muiža celta XX gs. sākumā kā ģimenes vasaras rezidence un mākslas un atpūtas centrs. Ēku projektējis muižas īpašnieks, dzelzceļa būvju inženieris, profesors Staņislavs Kerbedzs, to ieskauj skaists, vairāk nekā 20 ha liels parks. Saimnieki muižā lielākoties mituši vasarā. Pēc rekonstrukcijas Lūznavas muiža 2015.gadā vēra durvis no jauna kā starptautisks mākslas, mūzikas un vides izglītības centrs. Tā apmeklētājus vilina arī ar neparastiem pasākumiem.

21. jūlijā Lūznavas muižā un parkā jau ceturto reizi norisināsies mākslas un garšu festivāls “Mākslas pikniks”, tas apmeklētājiem garantē mūzikas, mākslas, teātra, laikmetīgās dejas, garšu un citu baudu piepildītu svētdienu. Tāpat tiks kurināts arī muižas keramikas ceplis.

Augustā uz Liepājas Simfoniskā orķestra festivālu Rundāles pilī ar “BMW X7”

Majestātiskums, plašums, grandiozs iespaids – tā var teikt gan par “BMW X7”, gan arī par lielisko Rundāles pili. Abiem raksturīgi smalki dekoratīvi elementi un elegance.

Majestātiskais BMW X7 izstaro īpašu autoritāti, grandiozu un elegantu iespaidu, ko veido delikātas virsbūves dizaina līnijas. Luksusa klases mašīnas salonu raksturo telpiskums apvienojumā ar smalkiem dekoratīvā stila elementiem un inovatīvām atbalsta funkcijām, kas palīdz vadīt un kontrolēt auto. Starp citu, septiņvietīgā auto pārnesumu pārslēga, skaļuma vadības, “iDrive” sistēma un “Start” pogas detaļas ir izgatavotas no smalka “Swarowski” kristāliskā stikla.

Kristāli piestāv arī nozīmīgākajai baroka pilij Latvijā, kas celta pēc itāļu arhitekta Frančesko Rastrelli projekta kā hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidence un medību pils. Apmeklētājiem pieejamas 45 no 138 pils telpām, kas atjaunotas atbilstoši XVIII gs. iekārtojumam un izmantošanas veidam. Kopējā Rundāles pils ansambļa teritorija aizņem 85 hektārus. Te iekopts krāšņs rožu dārzs, kurā aug arī vēsturiskajām šķirnēm līdzīgās angļu rozes, savvaļas rozes un neskaitāmi mūsdienu šķirņu ziedi, kā arī atjaunots tipisks franču baroka dārzs ar nojumēm, paviljoniem, Zaļo teātri.

Jaunais “BMW X7” Latvijas auto nomās vēl nav pieejams, tādēļ braucienam uz Rundāli var baudīt tā “mazāko brāli” – enerģisko un izteiksmīgo “BMW X5”.

10. augustā Rundāles pilī jau otro gadu izskanēs Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais mūzikas festivāls “Liepājas vasara”, kuru raksturo izmeklēta kamermūzika, simfoniskā mūzika ar virtuoziem solo, iedvesmojoša saruna ar personībām un naksnīgs muzikālais piedzīvojums pils rožu dārzā.

Rudenī uz Gardēžu vakariņām Rūmenes muižā Kurzemē ar BMW i3

Skaistajai Rūmenes muižai un elektroauto “BMW i3” ir kas kopīgs – tos abus var uzskatīt par pašapzinīga dzīves stila izpausmēm. Moderns, mazliet gaisīgs dizains, ilgtspējīgi materiāli, arī vieglā un izturīgā oglekļa šķiedra, inovatīvas tehnoloģijas un funkcionālas detaļas – tas viss rada aizraujošu braukšanas prieku. “BMW i3” akumulators elektrorežīmā bez uzlādes ļauj nobraukt 260 km. Ātrās uzlādes stacijā apmēram 45 minūtes to var uzlādēt līdz 80 procentiem.

Savukārt elegantā Rūmenes muiža atrodas vienā no gleznainākajām Latvijas vietām – netālu no Abavas senlejas un Sabiles. Braucot ar elektromobili “BMW i3”, neviens lieks troksnis netraucēs to izbaudīt, fonā būs vien klusa riepu čirkstoņa uz smilšainajiem ceļiem. Starp citu, Kandavā, kas atrodas tikai piecus kilometrus no Rūmenes, atrodas ātrās uzlādes stacija.

Muižas Kungu māja celta neogotikas stilā, bet parku, iespējams, plānojis ainavu arhitekts Georgs Kufalts. Pakalnā esošo ēku ar parku savieno kāpņu un terašu sistēma, kuru, pēc vēsturnieku atzinuma, var uzskatīt par vienu no izcilākajām šāda veida neorenesanses stila būvēm Latvijā. Tagad tā ir “Hotel Bergs” lauku rezidence.

Atpūtu Rūmenes muižā var apvienot ar kādu izsmalcinātu pasākumu. Tā, piemēram, 5.oktobrī plānotas septiņu kārtu gardēžu vakariņas ar goda viesiem – pianistu Andreju Osokinu, vijolnieci Kristīni Balanas un čellisti Margaritu Balanas un māsām Balanām.

Par “Inchcape Motors Latvia”

Oficiālais BMW un BMW Motorrad pārstāvis Latvijā jau vairāk nekā desmit gadus. 2017.gadā uzņēmums saņēma “Ilgtspējas indeksa” sudraba kategorijas atzinību, kļūstot par pirmo un līdz šim vienīgo uzņēmumu auto nozarē Latvijā, kurš saņēmis šo apbalvojumu. Pasaulē “Inchcape” ir viens no vadošajiem auto tirdzniecības uzņēmumiem, kas pārstāvēts 32 valstīs un nodarbina vairāk nekā 18 000 darbinieku.

Leave a Comment