Četri veidi, kā padarīt sievu laimīgu

Pamaniet, ka viņa ir stresā
Vīrieša gatavība ķerties pie mājas darbiem ir viens no galvenajiem rādītājiem, ka laulības dzīve izdosies. Aptaujātās sievietes atzina, ka ir jutušās patiesi aizkustinātas, kad vīri pieteikušies iztīrīt virtuvi, nomazgāt traukus un paveikt citus ikdienišķus mājas darbus.

Kādēļ tik vienkārša rīcība saņem tik daudz atzinības? Ņujorkā praktizējoša klīniskā psiholoģe Megana Fleminga norāda, ka galvenais iemesls ir vīrieša spēja pamanīt sievietes stresu un sniegt viņai praktisku atbalstu, kas norāda: “Tu neesi viena, es tev palīdzēšu!”

Sievietes ne vienmēr lūdz palīdzību, kad viņām tā nepieciešama, tādēļ Fleminga iesaka vērot sīkās zīmes. Viņa smagi nopūšas, ņemot traukus ārā no mazgājamās mašīnas? Ir klusa un neiesaistās sarunās?

Protams, mājas darbi nav vienīgais atbalsta veids. Jūs varat arī sajaukt viņai burbuļvannu, atnest mājās viņas iecienītāko vīnu vai desertu, vai ari gluži vienkārši apjautāties, kāda bija viņas diena un ļaut, lai viņa stresu izrunā.

Radiet patīkamus ieradumus

Kāda no Flemingas aptaujātajām sievietēm sacīja, ka ikreiz, kad viņa iet dušā, vīrs noliek malā visu, ko darījis, lai noberztu viņai muguru. Var jau būt, ka jūsu sieva nealkst jūs ik rītu sastapt dušā, toties viņa novērtētu kafijas tasi no rīta vai vīna glāzi vakarā? Iespējams, tas, kas jums abiem nepieciešams, ir apskāviens, pirms iziet no mājas?

Šādi šķietami sīki paradumi atgādina, ka jūs esat kopā labos un sliktos brīžos, tie ir gluži kā modinātājs ikdienas rutīnā, skaidro laulību terapeits Toms Marejs.

Padariet viņas dzīvi vieglāku!

Problēmu risināšanai ir romantiskas blaknes – vairākas aptaujātās sievietes ar mīlestību atsauca atmiņā brīžus, kad vīri bija raduši risinājumu kādai praktiskai problēmai.

Viena no sievām stāstīja, ka viņas vīrs, vērojot, kā viņa nopūlas ar pārāk lēnu datoru, bija pasūtījis un ielicis tam lielāku operatīvo atmiņu: “Es par to netiku runājusi, viņš pats pamanīja un izdarīja.” Tā nebija nekāda dārgā dāvana, bet gan kas vairāk – ļoti iejūtīga rīcība īstajā laikā.

Tas ir labs ieteikums: neviens cits nav jūsu sievai tik tuvu, nevienam citam nav tik labas iespējas pamanīt kādu sīkumu, kas viņai traucē (ja kāds cits to pamanīs pirmais, jums var rasties nopietnas problēmas…). Iespējams, viņai vajadzīgs pie atslēgas piekarams kabatas lukturītis, jo pēc vakara pastaigas ar suni grūti saskatīt atslēgas caurumu, vai arī viņa netiek prom no darba pietiekami agri, lai varētu ērti izņemt no bērnudārza dēlu… Tam noteikti ir risinājums, un ticiet droši – viņa novērtēs, ja jūs to atradīsiet!

Sagādājiet viņai pārsteigumu… patīkamu

Ikviena sīka uzmanība padara dienu gaišāku un atgādina par jūsu jūtām. Taču ir labāki veidi par ziedu atnešanu mājās “tāpat vien”. Padariet savu pārsteigumu īpašu.

Viena no sievietēm stāstīja, ka vīrs gadiem mēdzis viņas mantās slēpt noskrāpējamās loterijas biļetes. “Tas bija gluži kā negaidīti atrast piecus dolārus, pat ja biļete izrādījās tukša,” viņa sacīja Flemingai. Cits vīrs sievas atvilktnēs un somiņā mēdza ielikt mazas mīlestības vēstulītes, tikai pāris vārdus. Vēl kāds ievēroja izklaides, ko sieva mēdz pieminēt: “Es labprāt aizietu uz kino,” vai “es gribētu kādreiz iemācīties gatavot suši.” Un nākamajā izdevīgajā reizē viņš pārnāca mājās ar kinobiļetēm vai kuponiem pavāru kursiem, ko apmeklēt abiem kopā.

Sagatavots pēc “Men’s Health”

Avots: 

aLA

Leave a Comment