Cik ilgi varat izmantot vienu dvieli: eksperti ir snieguši atbildi

Pēc dušas jūs droši vien pakarat dvieli, lai tas nožūtu. Tas tur karājas līdz nākamajai reizei, kad būs nepieciešams nosusināties, ja vien tas nav jāmazgā. Real simple ir noskaidrojis, cik bieži vajadzētu mainīt vannas dvieli.

Ir svarīgi atcerēties, ka būs nepieciešams noteikts dienu skaits, pirms jūsu dvielis kļūs par baktēriju vairošanās vietu. Turklāt svaiga un tīra vannas dvieļa lietošana ir ne tikai labvēlīga jūsu personīgajai higiēnai, bet arī jūsu vispārējai fiziskajai labsajūtai.

Cik bieži jāmaina vannas dvielis

Kā norāda sertificēta dermatoloģe Annija Čiu, ir skaidras vadlīnijas, kad jāmaina dvielis.

“Parasti dvieļi jāmaina ik pēc trim līdz četrām lietošanas reizēm,” viņa saka. “Tas palīdz novērst baktēriju un smaku uzkrāšanos.”

Čiu norāda, ka ir svarīgi ievērot šo dvieļu tīrības grafiku vairāku iemeslu dēļ. Uz mitriem dvieļiem var uzkrāties baktērijas, vecās ādas šūnas un liekais sebums. Tāpēc, lietojot netīru dvieli, jūs riskējat izraisīt ādas kaites vai saasināt esošās problēmas, piemēram, pinnes.

Tomēr daži faktori var ietekmēt dvieļu lietošanas ilgumu rotācijas kārtībā: Smarža; Dušas lietošanas biežums; Svīšanas līmenis; Dvieļa materiāls – vafeļu pinuma dvieļi parasti žūst ātrāk nekā parastie frotē dvieļi; Apkārtējās vides piesārņotāji.

Lasi vēl: Psiholoģija nemelo: 10 veidi, kā noskaidrot, vai jums līdzās ir īsts draugs vai nē

Kad izmest dvieļus

Pēc dažiem gadiem jūsu vannas dvieļi var zaudēt savu mīkstumu, pūkainību un uzsūktspēju.

“Ja jūsu dvieļi vairs efektīvi neabsorbē ūdeni un šķiet mazāk mīksti un grezni nekā iepriekš, iespējams, ir pienācis laiks tos nomainīt,” norāda Cozy Earth eksperti. “Laika gaitā dvieļi var zaudēt savu uzsūktspēju nolietojuma vai mazgāšanas līdzekļa atlikumu uzkrāšanās dēļ.”

Tāpat, ja jūsu dvieļi ir pakļauti hlora un saules gaismas iedarbībai, tas ietekmē to ilgmūžību, tieši tāpat kā jūsu mazgāšanās paradumi un lietošanas biežumu.

Pareizi kopjot, tipiska dvieļa kalpošanas laiks ir aptuveni divi gadi – mazāk, ja tas tiek intensīvi lietots.

 

 

Leave a Comment