Psiholoģija nemelo: 10 veidi, kā noskaidrot, vai jums līdzās ir īsts draugs vai nē

Mēs vienmēr meklējam pavedienus, kas norāda, vai kāds cilvēks ir īsts draugs, vai arī tas ir tikai jūsu panākumu dēļ. Psihologi izceļ dažas galvenās pazīmes, kas norāda, ka draudzība ir patiesa.

Persona, kas atrodas jums blakus, izrāda empātiju

Viens no jebkuras patiesas draudzības stūrakmeņiem ir empātija. Tā ir spēja saprast un dalīties ar citu cilvēku jūtām. Tā ir spēja iejusties cilvēka vietā, ieraudzīt pasauli no viņa perspektīvas. Tā ir īpašība, kas atšķir īstu draugu.

Draugs ir līdzās, kad jums ir grūti

Draugs ir draugs, kad tas ir vajadzīgs. Šis vecais teiciens ir ārkārtīgi precīzs. Īsti draugi zina, kad dot tev vietu un kad būt tev līdzās. Viņi spēj sajust, kad tev ir grūts brīdis, un piedāvā savu atbalstu un sapratni, nenosodot. Tāpēc pievērsiet uzmanību tiem, kuri paliek jums līdzās arī vissliktākajos brīžos.

Jūs pieņem ar visām jūsu nepilnībām

Būt cilvēkam nozīmē būt nepilnīgam. Mums visiem ir savas dīvainības, trūkumi, nelieli (dažkārt ne tik mazi) netikumi. Un īsti draugi nebaidās ne no vienas no šīm lietām. Viņi ne tikai pacieš tevi, viņi pieņem tavas nepilnības, apzinoties, ka tās ir daļa no tavas personības. Īsti draugi negaida, ka būsi perfekts, viņi novērtē tevi tādu, kāds esi.

Kopā ar jums tiek svinēti jūsu triumfi

Mums visiem ir bijuši triumfa brīži – paaugstinājums darbā, veiksmīgs projekts vai vienkārši personīgā mērķa sasniegšana. Prieks, svinot savus panākumus, ir divkāršots, ja ir kāds, ar ko dalīties panākumos, īpaši tad, ja šis cilvēks patiesi priecājas par jums. Atcerieties: īsts draugs ar jums nekonkurē un nejūtas pazemots par jūsu sasniegumiem.

Lasi vēl: Ar ko apstrādāt dobes maijā, lai uzlabotu augsnes sastāvu: kūtsmēsli tam nestāv pat tuvu

Jūs esat gatavs izaicinājumiem

Tas var šķist pretrunā ar intuīciju, bet īsts draugs ne vienmēr jums piekritīs. Nepieciešamības gadījumā jūs var tikt  izaicināts. Lieta tāda, ka īstiem draugiem rūp tava izaugsme. Viņi saprot, ka patiesa attīstība bieži vien notiek tikai tad, kad tu izkāp no savas komforta zonas. Un viņi ir gatavi jūs pamudināt, pat ja tas var radīt īslaicīgu spriedzi attiecībās.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment