Cik ilgu laiku jāguļ katrai vecuma grupai, lai tu nekaitētu savai Vese***ai

Normālam un produktīvam darbam mūsu ķermenim ir nepieciešams veselīgs miegs. Šis laiks ir nepieciešams, lai ķermenis varētu atpūsties un iegūt spēku jaunai dienai.

Miega režīma pārkāpumi, miega trūkums vai bezmiegs ir ļoti kaitīgs ķermeņa stāvoklim. Tātad, cik daudz miega jums ir nepieciešams, lai izgulētos un būtu vesels?

Cik stundas jums nepieciešams gulēt

Kā jūs atbildētu uz šo jautājumu? Visticamāk, jūs sacīsit, ka jums jāguļ 8 stundas vai pat nedaudz vairāk. Tā ir gandrīz taisnība, bet ne visiem. Izrādās, ka nepieciešamais stundu skaits gulēšanai ir atkarīgs no vecuma faktora. Tas ir, dažādos vecumos šis skaitlis ir atšķirīgs.

Hārvardas universitātes profesors Čārlzs Ksīzlers veica interesantu eksperimentu, kura mērķis bija noteikt nepieciešamo miega daudzumu katrai vecuma grupai. Viņš ieguva šādus rezultātus.

· Jaundzimušajiem (0–3 mēneši) jāguļ 14–17 stundas.

· Zīdaiņiem (4 – 11 mēneši) jāguļ 12-15 stundas.

· Bērniem (1 gads – 5 gadi) jāguļ 11-14 stundas.

· Pirmsskolas vecuma un sākumskolas vecuma bērniem (6–13 gadi) jāguļ 9–11 stundas.

· Pusaudžiem (14-17 gadi) jāguļ 8-10 stundas.

· Jaunatnei (18–25 gadi) jāguļ 7–9 stundas.

· Pieaugušiem (26 gadi – 64 gadi) jāguļ 7–9 stundas.

· Gados vecākiem cilvēkiem (vecāki par 65 gadiem) jāguļ 7-8 stundas.

Lasi arī: Māte no dzemdību nama paņēma tikai dēlu. Meita nebija vajadzīga – esot neglīta

Bet universālas receptes visiem nav. Tas ir tāpat kā ar apavu izmēru. Ir svarīgi izvēlēties individuālu grafiku un veikt personīgu eksperimentu. Miega režīms ir ļoti interesants temats, un mēs esam ļoti tālu no pilnīgas izpratnes par to, kā gulēt, cik daudz miega un kā tas ietekmē mūsu ķermeni. Tāpēc zinātnieki pastāvīgi veic pētījumus un pēta miegu.

COMMENTS

Leave a Comment