Čilli un medū cepta rikota un vīnogas ar prosciutto

Izveidojiet nelielu ēdiena staciju, kur viesi tiek aicināti uz siltiem grauzdiņiem. Nogaršojiet ceptu rikotu un to papildiniet ar vīnogām un prošuto.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

3 x 250 g kubi rikotas
2 ēdamkarotes medus
2 ēd.k. olīveļļas
½ tējkarotes čilli pārslu
1 tējkarote sasmalcinātu timiāna lapu
1 citrons bez mizas
500 g sarkano vīnogu
1 lauku bagete – plāni sagriezta leņķī
100 g šķiņķa

Pirmais pagatavošanas solis:

Izgrieziet rikotu no vanniņām un ielieciet cepamajā traukā. Pārkaisiet ar medu un 1 ēdamkaroti olīveļļas, tad pārkaisiet čilli pārslas, timiānu un citrona miziņu. Apkārt sieram izkārtojiet vīnogas. Uzglabājiet trauku nosegtu un atdzesētu, līdz esat gatavi cept. Atdzesēts saglabāsies vienu dienu. Pirms cepšanas bagātīgi pārkaisiet ar jūras sāls pārslām.

Otrais pagatavošanas solis:

Izkārtojiet bagetes šķēles vienā slānī uz lielas cepamās paplātes. Katru šķēli apsmērējiet ar nedaudz olīveļļas un pievienojiet sāli un piparus.

Trešais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180C/160C ar ventilatoru/ gāzi 4. Uz augšējā plaukta novietojiet siera cepamo trauku, bet uz apakšējā plaukta – bagetes šķēles. Cepiet 15 minūtes, pēc tam katru maizes šķēli apgrieziet uz otru pusi un lieciet atpakaļ cepeškrāsnī vēl 10 minūtes vai līdz rikota malās kļūst nedaudz zeltaina un maize kraukšķīga. Ja izmantojiet gaisa friteri, uzkarsējiet to līdz 180C un cepiet bagetes šķēles 6-8 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas, pēc laika apgriežot uz otru pusi. Cepiet 10-15 minūtes vai līdz brīdim, kad rikota malās kļūst viegli zeltaina.

Lasi vēl: Lūk, kas notiek, kad ēdiena gatavošana pārvēršas mākslā; Apbrīnojamo ābolu rožu recepte

Ceturtais pagatavošanas solis:

Uzlieciet cepamo trauku uz karstumizturīga delīša un pasniedziet kopā ar kraukšķīgām bagetes šķēlītēm, uz dēlīša  uzlieciet šķēlītes prosciutto, ļaujot katram izveidot savu rotājumu.

 

Lai labi garšo!

 

Leave a Comment