Darbnīcās aicina pilnveidot prasmes dzīves situācijas risināt digitāli

Pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, valsts cilvēkiem šodien piedāvā vairāk iespēju nekā jebkad – aktuālās dzīves situācijas ikviens tagad var risināt tiešsaistē, ietaupot gan laiku, gan naudu. Lai arvien plašāku auditoriju iepazīstinātu ar e-pakalpojumiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uzsāk digitālo prasmju darbnīcas, kas tiks organizētas dažādās Latvijas pilsētās. 29. augustā pilnveidot savas zināšanas par e-pakalpojumiem tiek aicināti talsinieki, tukumnieki, kā arī pilsētu viesi!

Talsos digitālo prasmju darbnīca notiks no plkst. 11.00 līdz 12.30 Talsu novada pašvaldības telpās (Kareivju iela 7), bet Tukumā – no plkst. 15.00 līdz 16.30 Tukuma bibliotēkas telpās (Šēseles iela 3).

Darbnīcās tiks stāstīts, kā parūpēties par savu datu drošību un noskaidrot, kādi dati par personu tiek uzglabāti valsts reģistros. Klātesošie tiks informēti par eID kartes un elektroniskā paraksta izmantošanas iespējām, bet jaunajām ģimenēm un citiem interesentiem noderēs informācija par iespējām elektroniski pieteikties sociālajiem pabalstiem. Tiks sniegti arī padomi, kā uzzināt prognozēto vecuma pensijas apmēru.

Pasākuma moderators būs TV personība Juris Šteinbergs, bet ar pieredzi un mūsdienīgu pieeju dzīvei, kā arī e-pakalpojumu lietošanu ikdienā, dalīsies mācību un komunikācijas programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” vēstneši – leģendārais aktieris Mārtiņš Vilsons un dziedātāja, jaunā māmiņa Māra Upmane – Holšteine.

Darbnīcās ar iedvesmas runu piedalīsies VARAM Valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos Edmunds Beļskis, novadu domju pārstāvji, attiecīgi Tukumā – Tukuma novada domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans un Talsos – Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols. Savukārt radošo darbnīcu vadīs digitālo aģentu mācību vadītāja Brigita Lazdiņa.

Iegūtās zināšanas klātesošie varēs pārbaudīt arī īpašā, interaktīvā konkursā “Vai esi gudrāks par digitālo aģentu?”. Lai piedalītos pasākumā, aicinām pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni +371 26123379.

Integrētās mācību un komunikācijas aktivitāšu programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!” ietvaros tiek organizēti sabiedrības informācijas un komunikācijas tehnoloģiju iespēju izmantošanas un uzvedības maiņas veicināšanas pasākumi. Programmas koncepcija paredz integrētu pieeju – fokusēties uz 50 dzīves situāciju komunikāciju un mācīšanu, lai pēc paredzēto aktivitāšu īstenošanas, sabiedrība spētu atpazīt dzīves situācijas, kuras ir iespējams atrisināt vienuviet internetā – portālā Latvija.lv. Nozīmīgākā programmas sastāvdaļa ir mācības, kuru rezultātā tiks sagatavoti 6000 digitālie aģenti: valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki, tostarp valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru darbinieki, kā arī bibliotekāri, skolotāji un žurnālisti. Digitālie aģenti konsultēs sabiedrību par e-pakalpojumu izmantošanu dažādās dzīves situācijās un drošu darbošanos internetā. Plašāka informācija par mācībām un to norisi pieejama portāla Latvija.lv atbalsta vietnē – https://mana.latvija.lv/.

Pasākums ir finansēts no Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta Nr. Nr.2.2.1.1/16/I/001 “Publiskās pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju arhitektūras pārvaldības sistēma” .

Leave a Comment