Deviņi ierastākie miega traucēkļi un kā no tiem efektīvi atbrīvoties – tev vairs par to nebūs jāuztraucas!

 

3. Krākšana

Vai tava otrā pusīte nekādi nepārstāj krākt? Liec viņam gulēt uz sāniem vai izmanto spilvenu, kas tur galvu un kaklu taisni. Internetā ir atrodami īpaši vingrinājumi, ar kuru palīdzību iespējams stiprināt mēles un rīkles muskulatūru.

4. Kāju krampji

Labākais veids, kā izvairīties no kāju saraušanas krampī, ir izstaipīšanās pirms gulētiešanas. Lieti noderēs arī jogas nodarbības.

5. Grēmas/sāpošas kājas

Paliec zem kājām spilvenu, tādējādi venozās As**is tecēs pa vēnām uz leju. Ierobežo uzņemtā kofeīna daudzumu sešas stundas pirms gulētiešanas un katru vakaru pamasē kājas. Tici vai nē, bet gulēšana uz kreisā sāna samazina iespēju ēdienam atgriezties barības vadā, tādējādi pasargājot tevi no grēmām.

6. Sāpes plecu locītavās

Ja pamosties sāpošu plecu dēļ, tad tev nav ieteicams gulēt uz vēdera. Pētījumu dati liecina, ka veselīgākā gulēšanas poza ir uz muguras. Ja tas nepalīdz, mēģini pagriezties un gulēt uz sāniem.

Lasi vēl: Bezmiegs stresa dēļ: ko darīt, ja nevari aizmigt

7. Grūtības aizmigt

Izslēdz datoru un mobilo tālruni, sešas stundas pirms gulētiešanas nedzer kofeīnu saturošus dzērienus, pamostoties izstaipies un veic vienkāršus vingrinājumus, atkārto tos arī pēcpusdienā. Šādi uzlabosies As**srites sistēma – tas ir veselīgi!

8. Nespēja gulēt

Pirms došanās gulēt izslēdz mobilo tālruni. Nelieto alkoholu pirms gulētiešanas. Ņem vērā, ka miegam ideālā istabas temperatūra ir 20-21

9. Nespēja no rīta pamosties

Ikvienu skar šī problēma, bet tā ir vienkārši atrisināma. Ja katru dienu, pat brīvdienās, modīsies vienā un tajā pašā laikā, tavs ķermenis pieradīs, un tev nebūs nekādu problēmu pamosties plkst. 6.00. Ņem vērā, ka došanās gulēt plkst. 3.00 it nemaz nepalīdzēs.

Guli saldi!

Šie vienkāršie paņēmieni palīdzēs iegūt kvalitatīvu un nesaraustītu miegu. Ja gadījumā miega traucējumi nemazinās, konsultējies ar ārstu vai miega terapeitu.

Avots: wittyfeed.com

Leave a Comment