Kurzemē avarē auto ar 450 cūkām; visas nolemj likvidēt; kāds iemesls?

Šodien PVD Ziemeļkurzemes pārvaldes veterinārie inspektori un Veterinārā departamenta eksperti piedalījās mājas cūku glābšanas pasākumā, informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Aptuveni 2 km no šosejas Rīga-Ventspils uz Ģibuļi-Kraujas grantētā ceļa avarēja dzīvnieku pārvadāšanas transportlīdzekļis, kurā atradās 450 cūkas.

Transportlīdzeklim avarējot daudzas no cūkām bija gājušas bojā, daudzas bija traumētas, daudzas, kuras tika atbrīvotas un ierobežotas, atradās ceļmalas mežā, kas radīja risku inficēties ar Āfrikas cūku mēri, raksta nra.lv.

Lasi vēl: Diemžēl vakar mūžībā devies īpašs cilvēks Latvijas kino pasaulē

Tika pieņemts lēmums dzīvās cūkas humāni iemidzināt un tālāk jau nogādāt utilizēšanai. Par notikušo negadījumu dienesta pārvaldi informēja dzīvnieku īpašnieks,” “Facebook”raksta PVD.

“Facebook” grupa par dzīvniekiem un viņu aizstāvību “Zootēka” nelēpj sašutumu: “Kā iespējams, ka vienā fūrē bija sadzītas 450 cūkas??? Esmu runājis ar šādu auto šoferiem un viņi saka, ka iekraut var līdz 180 cūkam, pa 60 katrā stāvā.

Bet 450? Vai tikai tas nebūs bijis iemesls šai avārijai? Rezultā visi šie dzīvnieki būs gājuši bojā un nogalināti “veltīgi”, viņus pat neizlietos uzturā.

Vēl viens traģ**ks notikums kā sekas tam, ka pret dzīvniekiem izturas kā pret ražojamām precēm, ko var arī stāvgrūdām sabāzt piekabē… Ja tev rūp dzīvnieki, lūdzu, neatbalsti šo cietsirdīgo sistēmu, kurā dzīvas, jūtošas būtnes ir tikai lietas!”

COMMENTS

Leave a Comment