3. Pievieno savai ēdienkartei vairāk dārzeņus, augļus un sēnes
Iekļaujot ēdienkarte dārzeņus, ir lielisks veids kā tikt vaļā no liekiem kilogramiem. Piemēram brokastu maizīti tu vari izgreznot ar salātu lapām vai arī spinātu lapām.
4. Servē pusdienas uz pareiziem šķīvjiem
Izrādās šķīvja krāsa ietekmē porcijas lielumu, kuru tu esi gatava apēst uzreiz. Zinātnieki pierādījuši, ka cilvēks apēd vairāk, ja ēdiens ar trauku ir vienā un tajā pašā krāsā. Piemēram kečupu labāk likt baltā traukā, omleti labāk likt uz sarkanas vai zilas krāsas trauka.
5. Ēd lēnām
Zinātnieki pierādījuši, ka bada sajūta pazūd pēc 20 minūtēm pēc ēšanas. Centies ēst lēnām, kārtīgi sakošļāt pārtiku. Viens kumoss jāsakošļā aptuveni 30 reizes.
6. Izvēlies produktus, kurus ir jātīra
Vislabāk noderēs garneles, apelsīni, kartupelis mizā – lūk, kas tev vajadzīgs. Pirms likšanas mutē kumosa gabaliņu tev nāksies pacīnīties, lai to notīrītu.
7. Neēd no pakām
Piemēram, apēdot čipsu paku tu nesaproti cik daudz tu esi apēdusi. Parasti ēdot čipsus tiek apēsts vairāk nekā ir pieļaujams.
8. Iesāc pusdienas ar zupu
Pusdienās iesaka apēst zupu, un pēc tam ķerties klāt otrajam ēdienam. Tas varbūt var šķist savādi, jo līdz ar to palielinās porcijas daudzums. Speciālisti pierādījuši, ka zupa var samazināt kopējās uzņemtās kalorijas.
9. Dzer no augstas glāzes
Pusdienu laikā veselīgi dzert kefīru vai pienu. Iesaka dzert kefīru vai pienu no augstas glāzes, Jādzer ir lēnām. Augsta glāze ar plānām sieniņām rada ilūziju, ka glāzes tilpumā ielietais šķidrums ir vairāk.
10. Nenovērsies ēdiena laikā
Lai apēstu mazāk, centies nenovērst savu uzmanību. Izslēdz tv, un noliec datoru maliņā vai arī mobilo telefonu.
11. Ievies dažādību desertos
Tiek uzskatīts, ja gribi notievēt no deserta ir jāatsakās. Bet kā tu vari dzīvot bez saldā ēdiena? Iesakām: katru reizi pēc ēšanas apēst dažus gabaliņus rūgtās tumšās šokolādes un dažus gabaliņus apelsīna šķēlīšu. Pagatavo aromātisku tēju, pievieno piparmētru lapiņas vai arī kanēli, kas radīs sāta sajūtu.
Avots: www.pixy.ru