Dīvainākie pasaules valstu likumi, #4 ir neiedomājami!

1# Lielbritānija: nomirt parlamentā ir nelikumīgi

1102

Darbs parlamentā nav viegla lieta, lielākajai pilsoņu daļai tas šķiet nomācoši un garlaicīgi. Stundu garas likumprojektu apspriešanas, valstij svarīgu lēmumu pieņemšana – darot tādu darbu, šo mirstīgo pasauli var pamest ātri vien, taču, kā izrādās, ne visur tas ir likumīgi. Britu politiķiem nav nekādu tiesību nomirt parlamentā – tas ir pretlikumīgi. Kā kāds varēja aizdomāties līdz mirušo sodīšanai, jo īpaši, ja Jūs uzskatāt, ka politiķus var arī nogalināt?! Sekojot šī likuma loģikai, sanāk, ka upuris un viņa Slep**va – abi ir noziedznieki?!

Šokējošs stāsts: Indonēzijā publiski tiek sodīta sieviete – neuzminēsi, par ko!

2# Taizeme: uzkāpt uz naudas ir aizliegts ar likumu 

260

Taizeme ir ļoti spilgts un populārs tūrisma galamērķis – tropiskās dabas skaistums, senā un bagātā kultūra savienojumā ar apburošiem kūrortiem pie jūras, nemaz jau nerunājot par dāmām niecīgos peldkostīmos, taču ir vēl kaut kas, kas Tev noteikti jāzina, ja nu gadījumā taisies apmeklēt Taizemi un negribi iekulties nepatikšanās. Taizemes karalis uz doto brīdi skaitās visilgāk valdošais monarhs (viņš vada savu valsti jau 69 gadus) un viņa padotie viņu uztver kā kaut ko dievišķu. Viņš, acīmredzot, ir tik dievišķs, ka pat valūta ar viņa attēlu ir neaizskarama, jo, ja Jūs jauši vai nejauši uzkāpsiet uz naudas, tiksiet par šo pārkāpumu arestēts. Taizemes likums paredz, ka uzkāpt uz nacionālo valsts valūtu ir pretlikumīgi.

#3 Portugāle: urinēt okeānā ir aizliegts ar likumu 

337

Dažiem reģioniem un tautām okeāns skaitās kaut kas ļoti vērtīgs. Portugāle vienmēr ir bijusi jūrniecības valsts, bet pirms kāda laika kļuva par viesmīlīgu vietu miljoniem tūristu, kas ierodas tur visu cauru gadu, kā dēļ tad arī šī vērtīgā “prece” Portugāle krastā ir aizsargāta ar likumu.

#4 Japāna: būt resnam ir aizliegts ar likumu 

436

Visi labi saprot, ka liekais svars – tas nav pats labākais, kas ar Tevi var notikt un tas var novest pie veselas rindas neērtību un daudzām Vese***as problēmām, tomēr ir ļoti grūti norādīt cilvēkiem, kas viņiem būtu jāēd, bet Japāna ir izdomājusi šīs situācijas risinājumu. 2009. gadā bija izsludināts, ka nevienam Japānas iedzīvotājam, kas ir vecāks par 40 gadiem, nav tiesību būt apveltītam ar lielāku vidukļa apkārtmēru nekā 78, 74 cm (88,9 cm sievietēm).

#5 ASV, Oklahomas štats: kaitināt suni ir aizliegts ar likumu

631

 

ASV vienmēr ir skaitījusies auglīga vieta dīvainiem likumiem. Šī nācija sastāv no 50 štatiem, kur katrā no tiem spēkā ir likumi, kas attiecas gan uz suņiem, gan viņu saimniekiem. Oklahoma ir kļuvusi par viena no visā pasaulē dīvainākā likuma dzimšanas vietu. Kaitināt suni tur ir noziegums, par kur var nokļūt arī cietumā.

#6 ASV, Aļaska: modināt lāci ir pretlikumīgi

729

ASV ir neprāta dzimtene, kas saistīta ar dzīvniekiem. Šis likums vēl joprojām izsauc ne mazums jautājumu. Viens no galvenajiem: kurš būs tas trakais, kurš šo likumu gribēs pārkāpt?!

#7 ASV, Jūta: vijoles ir aizliegts nēsāt papīra maisiņos. 

827

Mormoņi, pēc daudzu cilvēku standartiem,  bieži vien tiek uzskatīti par trakiem cilvēkiem, taču, neskatoties uz viņu reliģiozajām iedomām, šis likums nāk tieši no šī štata galvaspilsētas, ko varbūt var izskaidrot tikai ar kādu dievišķu parādību.

#8 Lielbritānija: aizliegts aizdomīgi apieties ar lasi

925

Nelegāla lašu zveja bija pietiekami nopietns noziegums, kurš ietekmēja to, ka tika izstrādāts likums par to, ka Lielbritānijas pilsoņiem ir aizliegts aizdomīgi apieties ar lasi. Kas tad īsti skaitās aizdomīgi?!

Vēl: Absurds! Kas notiek arābu valstīs ar sievu, ja tā pieķer krāpjošo vīru?

#9 Lielbritānija: aizliegts importēt poļu kartupeļus

1024

Lielbritānijas iedzīvotāji ļoti mīl kartupeļus. Tie šajā valstī ir populāri vēl no tiem laikiem, kad tie tika ieviesti no Amerikas, tāpēc viņi par tiem ļoti rūpējas. Anglijā un Velsā ar likumu ir aizliegts kartupeļu imports, ja ir aizdomas, ka tie ir ievesti no Polijas. Kāpēc tieši Polijas?! Tas nav īsti skaidri zināms.

#10 ASV, Illionoisa, Čikāga: ēst degošā iestādē ir aizliegts ar likumu 

1124

Likumi tiek radīti, lai aizsargātu cilvēkus, taču eksistē tik daudzi dīvaini likumi, kurus cilvēks, būdams pie skaidra prāta, noteikti nepārkāps. Kā piemēru var minēt Čikāgu. Šajā pilsētā par noziegumu tiek uzskatīts tas, ja kāds ēd degošā iestādē, tā kā nāksies vien aizmirst par savām vakariņām, jo visapkārt viss deg!

#11 Bangladeša: špikošana skolā skaitās noziegums

1218

Neviens nemīl apmānu, taču cilvēki reizēm atrodas tik izmisīgā stāvoklī, ka tad, kad tuvojas eksāmeni, viņi visu savu enerģiju tērē nevis mācībām, bet gan tam, lai uztaisītu špikerus. Lai gan tas, ka kāds špiko, var viņam nest tikai nesekmīgu atzīmi, nenozīmē, ka tā ir visā pasaulē. Bangladešā, piemēram, skolniekus, kas sasnieguši 15 gadu vecumu un pieķerti špikošanā, sēdina cietumā.

#12 Honkonga: sieva var nogalināt savu vīru, ja pieķer viņu krāpšanā

1316

Ne visām laulībām ir lemts ilgt desmitiem gadu, dažas savienības ātri vien izjūk, citās par izjukšanas iemeslu kalpo partnera neuzticība. Honkongā tā varētu būt liela kļūda, vismaz no partnera puses, jo tur sievai ir visas tiesības, pieķerot savu neuzticīgo vīru krāpšanā, viņu nogalināt.

#13 Samoa: ar likumu aizliegts aizmirst par sievas dzimšanas dienu

1515

Samoa ir neliela sala, kas daudziem asociējas ar tropu paradīzi, taču arī šeit ir jāievēro kaut kādi juridiski likumi. Šajā mazajā valstī ir nelikumīgi aizmirst par savas sievas dzimšanas dienu.

Leave a Comment