Top 5 dīvaini mirušo apbedīšanas veidi. Nākotnē mūs gaida – krio mūžība

1

Nesen britu tiesa ļāva iesaldēt no vēža mirušas britu meitenes ķermeni šķidrā slāpeklī. Iepazīstinām ar jaunākajām apbedīšanas alternatīvajām metodēm un uzzinām, kas un kāpēc izšķīdina mirušos sārmos, izbaro sēnēm, saberž pulverī un pārvērš plastikas figūrās.

Dziļā sasaldēšana. Pēc bankrota līķi atkausēti

Kad Lielbritānijā kāda 14 gadus veca meitene nomira no vēža, viņas ķermenis tika ievietots ar šķidro slāpekli piepildītā kriostatā un atdzesēts līdz mīnus 196 grādiem pēc Celsija. Tik zemā temperatūrā cilvēka miesa nesadalās un var tikt uzglabāta mūžīgi.

Šo tehnoloģiju sauc par krioniku. Tās būtība – cerība, ka reiz nākotnē zinātnieki izdomās, kā atgriezt mirušos dzīvē.

Izmaksas nav lētas. Piemēram, lai pievienoties vairāk nekā 50 “kriopacientiem” kas tiek glabāti Djuāra traukos kaut kur netālu no Sergijevposadas vienā no attiecīgiem Krievijas uzņēmumiem, būs jāmaksā no 12 līdz 36 tūkstošiem dolāru. Amerikas Krionikas institūts iesaldēja britu meiteni par 35 tūkstošiem dolāru. Sabiedrība Alcor, kura tiek uzskatīta par līderi šajā dīvainajā tirgū, par vietu kriostatā pieprasa apmēram 200 tūkstoši dolāru.

Vārds “kriopacients” norāda uz iespējamību izārstēt, bet, vai tas ir reāli – liels jautājums. Mūsdienu krionika ir balstīta ne tik daudz uz zinātni, kā uz ticību. Nav nekādas garantijas, ka iesaldēšana tiešām darbojas. Turklāt, vienmēr pastāv draudi, ka eksperiments beigsies ātrāk, nekā pienāks gaišā nākotne. Kad 1979. gadā vienam no pirmajiem krionikas uzņēmumiem beidzās nauda, visi sasaldētie atkusa un viņus nācās apglabāt.

Lasi vēl: Kundze gribēja, lai viņu apglabā ar dakšu rokā, mācītājs nespēj saprast, kāpēc?

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu citus apbedīšanas veidus!

Leave a Comment