Divi patiesi stāsti par citādākām vecumdienām 92 un 99 gados!

1. Skriet tā, it kā pēdējo reizi

seniore-skrien-664x372

Harieta Tompsone no Ziemeļkarolīnas noskrēja maratonu Sandjego. Maratonā piedalījās 25 000 cilvēku no 43 pasaules malām. Savos 92 gados sieviete pievarēja distanci 7 stundās 24 minūtēs un 36 sekundēs. Šāds rezultāts nav pa spēkam katram, pat daudz jaunākam cilvēkam.

Viņa skriešanas sacensībās nepiedalās pirmo reizi. Šī bija 16. reize. Pārsteidzoši, ka sievietei ir izdevies pārdzīvot onkoloģisku saslimšanu, turklāt nepametot sportu. Harieta ar labpatiku dalās savas veiksmes noslēpumos un patiesi brīnās, ka par viņu tik ļoti interesējas.

Visu dzīvi sieviete veltījusi profesionālai klavierspēlei un skriešanas laikā viņa galvā izspēlē dažādas klavierkompozīcijas. Tieši tas viņai palīdzot noskriet maratonu.

Lai nepārpūlētos maratona laikā, viņu tajā pavada dēls Brenijs. Aktīvā sirmgalve saprot: lai nu ko, bet sportot viņa nav gatava beigt.

2.  Labdarība kā dzīves jēga

seniore-suj

Liliana Bebere ir 99 gadus veca sieviete, kura pēdējo divu gadu laikā ir uzšuvusi 840 drēbju kārtas Āfrikas bērniem, kuriem tās tik ļoti nepieciešamas. Un viņa nedomā apstāties! Uz savu simtgadu amerikāniete vēlas uzšūt vēl 160 drēbju gabalus, lai  uzšūto darbu cipars sasniegtu tūkstoti.

Liliana uzskata par savu pilsoņa pienākumu palīdzēt neaizsargātiem un nenovērtētiem mazajiem tālās Āfrikas iedzīvotājiem. Drēbes ir unikālas, un šuvēja ik katrā ieliek savu dvēseli. Lai arī viņa šuj pēc standarta piegrieztnes,  katrs tērps tiek īpaši izrotāts.

Sadarbībā ar nekomerciālu organizāciju “Little Dresses for Africa” sieviete ir iepriecinājusi daudzus simtus bērnu. Ne velti šīs oganizācijas devīze ir: “Mēs sūtām afrikāņiem ne tikai drēbes, bet arī cerību”.

Gribas šai sirmgalvei novēlēt pēc iespējas vairāk laimīgu gadu. Ne katrs spējīgs uz šādu labdarību!

Avots: miridei.com

Avots:

aLA

Leave a Comment