Draudzene pastāstīja noslēpumu par apelsīnu miziņu, tagad es to nemetu ārā! Kad tu uzzināsi, tad arī neizmetīsi!

Vai zinājāt, ka dažu augļu mizās ir visvairāk barojošo un labvēlīgāko vielu? Pīlinga praktiskā izmantošana dažādiem mērķiem ir pārsteidzoša spektra plašumā. Paturiet to prātā nākamreiz, kad izmetat apelsīnu mizas!

Apelsīna miza ir dārgums

Apelsīnus parasti audzē, minimāli izmantojot pesticīdus. Viens vidējs apelsīns satur vairāk nekā 60 flavonoīdus un 170 dažādus fitoelementus, kas ir noderīgi mūsu ķermenim un vēl vairāk – šos organiskos savienojumus var veiksmīgi izmantot ādas attīrīšanai un pat mājas sakopšanai . Ar vienu ēdamkaroti etiķa, kas izšķīdināts glāzē ūdens, var viegli padarīt mizu ideāli tīru un sākt to lietot.

Apelsīna mizas ārstnieciskās īpašības

Saskaņā ar ājurvēdu apelsīna miza ir rūgta, un šis rūgtums ļoti labi ietekmē vielmaiņu cilvēka organismā, uzlabo gremošanu, novērš grēmas. Tas ir efektīvs līdzeklis sliktas dūšas mazināšanai un modrības palielināšanai. Apelsīna mizas pulveris palīdz izšķīdināt gļotas elpceļos, cīnīties ar klepu un pat astmu.

Lasi arī: Zvaigžņu zīmju pārstāvji, kuriem veiksies 2023. gada augustā: vienam naudas lietās veiksies, citam attiecībās!

Lasi arī: Svarīgākās Zvaigžņu zīmju pārstāvju priekšrocības: ar ko tu esi labāks par citiem

Ēteriskajām eļļām , kas ir bagātas ar apelsīniem, piemīt pretmikrobu un pretiekaisuma īpašības. Īpaši noderīga ir ēteriskā eļļa “d-limonēns”, kas uztur normālu skābumu kuņģī un pozitīvi ietekmē zarnās notiekošos procesus. Pateicoties šim brīnumlīdzeklim, tiek izlādētas un attīrītas arī aknas.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment