Draudzene pastāstīja noslēpumu par apelsīnu miziņu, tagad es to nemetu ārā! Kad tu uzzināsi, tad arī neizmetīsi!

Apelsīnu mizu lietošana ir ļoti piemērota cilvēkiem ar lieko svaru, jo ēteriskās eļļas neitralizē lieko holesterīnu. Flavonoīds hesperidīns, pēc zinātnieku domām, novērš osteoporozes un taisnās zarnas vēža attīstību.

Apelsīnos esošajām eļļām ir nomierinoša iedarbība, tāpēc tās var droši lietot nomierinošām un relaksējošām vannām un inhalācijām bezmiega un nervu izsīkuma gadījumā.

Apelsīnu mizas ir lieliski dabiskā skaistuma palīgi

Ja jums ir taukaina āda, apelsīna miza ir labs profilakses līdzeklis. Pīlinga aplikācijas padara ādu maigu un gludu, līdzsvarotāku un samazina taukainību. Apelsīna mizas daļiņas ir dabisks skrubis , kas viegli noloba visas nevajadzīgās ādas daļiņas un pat melnos punktus.

Lasi arī: Zvaigžņu zīmju pārstāvji, kuriem veiksies 2023. gada augustā: vienam naudas lietās veiksies, citam attiecībās!

Lasi arī: Svarīgākās Zvaigžņu zīmju pārstāvju priekšrocības: ar ko tu esi labāks par citiem

Pateicoties pretiekaisuma, pretsēnīšu iedarbībai, miziņa labi tiek galā ar izsitumu problēmu, dziedē brūces.

Lai piepildītu māju ar patīkamu citrusaugļu aromātu , pietiek ar to, lai mizas nedaudz uzvārītu ūdenī, ēteriskās eļļas piepildīs telpu ar burvīgu smaržu.

Virtuvē noderēs arī apelsīnu miziņas

Apelsīna miza uzlabo daudzu ēdienu garšu un aromātu. Izmantojiet oriģinālo piedevu savās receptēs!

Pārmērīgs mitrums vairs nav problēma. Žāvētas apelsīnu mizas uzsūc mitrumu no brūnā cukura – vienkārši turiet tās cukura bļodā.

Ja nevarat pretoties saldajam gardumam, apelsīnu mizu konfektes ir interesanta izvēle. Tie ir ne tikai garšīgi, bet satur arī daudz C vitamīna. Mizā esošais dabīgais cukurs uzlabo imunitāti.

Vai jums patika šajā rakstā sniegtie noderīgie padomi? Tad kopīgojiet tos ar draugiem!

Leave a Comment