Ezotēriķi: 7 mīti par karmu, kuriem ir bīstami ticēt

Karma ir visas mūsu darbības un to sekas. Diemžēl ir daudz mītu, kuru ticība daudziem no mums liedz saprast, kā pareizi dzīvot, lai norakstītu karmiskos parādus un neradītu jaunas problēmas.

Karma ir jēdziens, kas radies senās Indijas reliģijās, piemēram, hinduismā, budismā un džainismā. Tas ir balstīts uz pārliecību, ka katrai darbībai, neatkarīgi no tā, vai tā tiek dota, runāta vai veikta, ir sekas, kas ietekmēs cilvēku šajā dzīvē vai turpmākajās dzīvēs. Karmu bieži raksturo kā cēloņu un seku likumu, kur cilvēka darbības nosaka viņu likteni vai likteni.

Saskaņā ar karmas jēdzienu pozitīvas darbības vai darbi (laba karma) noved pie pozitīviem rezultātiem, savukārt negatīvas darbības (sliktā karma) rada negatīvas sekas. Tiek uzskatīts, ka šīs sekas var nebūt tūlītējas, bet gan piedzīvotas laika gaitā un dažādos mūžos atkarībā no uzkrātās karmas.

Karma bieži tiek saistīta ar morālās atbildības ideju un jēdzienu “kas notiek apkārt, tas notiek”. Darbības nodoms tiek uzskatīts par svarīgu, jo tas ietekmē karmisko efektu. Piemēram, tiek uzskatīts, ka laipnības un dāsnuma darbi rada pozitīvu karmu, savukārt kaitīgas vai savtīgas darbības rada negatīvu karmu.

Ir svarīgi atzīmēt, ka karmas jēdziens dziļi sakņojas reliģiskos un filozofiskos uzskatos un nav zinātniski pārbaudāms jēdziens. Daži cilvēki karmu interpretē kā kosmiskā taisnīguma vai līdzsvara formu, savukārt citi to uzskata par metaforisku vai simbolisku principu.

Populārajā lietojumā termins “karma” dažreiz tiek lietots nevērīgāk, lai atsauktos uz priekšstatu, ka cilvēka darbības galu galā tos panāks vai ka viņi saskarsies ar savām uzvedības sekām. Tomēr ir būtiski izprast dziļāko filozofisko un reliģisko kontekstu, kurā radās karma.

Galu galā ticība karmai var nodrošināt pamatu ētiskai dzīvei un personīgai atbildībai, mudinot cilvēkus apsvērt savas rīcības sekas un tiekties uz pozitīvu uzvedību.

Cilvēks piedzimst ar tīru karmu

Tas ir nepareizi. Precīzāk, tas ne vienmēr notiek. Lielākā daļa cilvēku visā pasaulē dzīvo ne pirmo dzīvi. Iespējams, ka iepriekšējos iemiesojumos viņi nerīkojās vislabākajā veidā, tāpēc viņu karma ievērojami pasliktinājās. Visums atceras visu, tāpēc, piedzimstot no jauna, viņi turpina no turienes, kur aizgāja no iepriekšējā ceļa. Sliktiem cilvēkiem ir slikta karma, labiem cilvēkiem ir laba karma.

Lasi arī: Austrumu prognoze nedēļai no 2023. gada 15. maija līdz 21. maijam

Ar tīru karmu piedzimst tie, kuriem iepriekšējā dzīvē izdodas norakstīt savus parādus un piesegt sliktos darbus ar labiem. Otra iespēja ir jaunas dvēseles dzimšana. Neviens nezina, cik daudz jaunu dvēseļu šobrīd ir pasaulē, kas dzīvo savu pirmo iemiesojumu, taču daudzi eksperti uzskata, ka viņu ir ļoti maz, tāpēc labāk necerēt, ka esat dzimis ar tīru karmu. Veikt labi jebkurā situācijā.

Ja jūs nevarat izkļūt no toksiskām attiecībām, tad tās ir karmiskas.

Karmiskās attiecības ir tās, kas ierakstītas mūsu liktenī debesīs. Tas var būt cilvēks, kuram vajadzētu parādīt mums pareizo ceļu dzīvē, vai kāds, ar kuru mums ir nepabeigti darbi no iepriekšējās dzīves. Saikne ar šādu cilvēku var būt neticami spēcīga.

Speciālisti stingri iesaka neuztvert neveiksmes mīlestībā kā karmiskas attiecības. Ja jūs nevarat šķirties no kāda, tā galvenokārt ir jūsu problēma, nevis Visuma vēlme. Jā, ir karmiskas attiecības, taču liktenis nemokās ar problēmām, liekot dzīvot kopā ar kādu, kuru nemīli. Karmai ir citi veidi, kā sodīt par izdarītajiem grēkiem.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment