Problēmas sākās 31 gada vecumā
Ārsts pateica, ka, ja viņa nesāks zaudēt svaru, tad līdz 45 gadu vecumam viņa mirs vai labākajā gadījumā nonāks ratiņkrēslā.
Kad viņai piedāvāja palīdzību – veikt kuņģa samazināšanas operāciju – Šerila atteicās un ārstiem atbildēja, ka pati to izdarīs.
18 mēnešu garumā viņa ēda tikai veselīgu pārtiku, un rezultātā svars nokritās no 152 kg uz 63 kg.
Šerilai tagad ir 33 gadu, bet viņa sāka pieņemties svarā 17 gadu vecumā, kad palika stāvoklī.
Būdama māte tik agrā vecumā, viņa jutās vientuļa un, lai uzlabotu pašsajūtu, sāka vairāk ēst.
Sasniedzot 30 gadu vecumu, Šerilai sākās elpošanas problēmas un muguras sāpes, kas apgrūtināja pārvietošanos.
Viņa stāsta: “Es zināju, ka man ir veselības problēmas un ārsta teiktais mani biedēja, bet citi man vienmēr bija svarīgāki – ģimene mani sauca par “pogu”, jo grūtos brīžos es visus un visu turēju kopā.”
Viss mainījās, kad 2013. gada septembrī viņa kopā ar draugiem devās izbraukumā.
Viņa stāsta: “Mans svars ietekmēja pilnīgi visu, ko mēs tajā dienā darījām – man ļoti sāpēja mugura un, ja kaut kur gājām, mums ik pa laikam vajadzēja apstāties, lai es varētu ievilkt elpu. Es nespēju ielīst dažos krēslos, jo tie bija par mazu, un man šķita, ka visi uz mani skatās.
31 gada vecumā draugi bija kļuvuši par maniem aprūpētājiem, un es vairs nevarēju izlikties, ka viss ir kārtībā.”
Pēc divām dienām Šerila iestājās vietējā tievēšanas klubā (Slimming World club).
Viņa nomainīja ātrās uzkodas un lielās šokolādes tāfelītes pret mājās gatavotām maltītēm un veselīgākām uzkodām, kā arī sāka vingrot un vairāk staigāt, līdz beidzot atkal varēja skriet.
“Man bija sajūta, ka, veicot kuņģa samazināšanas operāciju, es neko neiemācīšos par veselīgu uzturu vai to, kā ēdiens ietekmē manu veselību, kā arī nevarēšu palīdzēt saviem bērniem labāk izprast, kas ir veselīgs uzturs,” viņa stāsta.
Šerila kronēta par Slimming World gada sievieti un ir pateicīga šim tievēšanas klubam, kas palīdzēja viņai atgūt veselību. “Slimming World atdevis atpakaļ manu dzīvi,” viņa stāsta.
“Veselības problēmas ir pazudušas, man vairs nav jāsēž malā, kamēr ģimene izklaidējas bez manis, draugi vairs nav mani aprūpētāji, es varu vilkt mugurā visu, ko vēlos – saraksts ir nebeidzams.”
Šerilas Blaitas ēdienkarte
Šerila zaudēja 89 kg, mainot ēšanas paradumus – no ogļhidrātiem un cukura uz mājās gatavotam maltītēm un veselīgākām uzkodām.
Viņas svars krities no 152 kg uz 63 kg, un, lūk, kā mainījās viņas ēdienkarte.
Pirms
Brokastis – nekas.
Pusdienas – bagete ar vistu un majonēzi, lielie frī kartupeļi un četras šokolādes tāfelītes.
Vakariņas – siera burgers, gaļa un frī kartupeļi ar sieru.
Uzkodas – lielās šokolādes tāfeles, lielās čipsu pakas un veselas cepumu paciņas.
Pēc
Brokastis – bekona gaļa bez taukiem (redzamie tauki ir atdalīti), tomāti, sēnes un divas vārītas olas.
Pusdienas – ietērpts jeb ar visu mizu cepts, pildīts kartupelis un pupiņu sautējums ar malto gaļu (chilli con carne).
Vakariņas – Mājās gatavoti spageti ar Boloņas mērci un 40 g rīvēta Čedaras siera (ar zemu tauku saturu).
Uzkodas – svaigi augļi, jogurti (bez taukiem), mazā šokolādes tāfelīte un mazā Walker’s Quavers čipsu paka.
Avots: www.mirror.co.uk