Galvassāpes: 15 dabiski veidi, kā bez medikamentiem no tām atbrīvoties

3. Ledus paciņa

salst_66608092-664x498

Ledus paciņas izmantošana kā auksta komprese uz pieres var ātri atbrīvot no sāpēm. Kā aukstu kompresi var izmantot arī aukstu audumu, paturot to uz pieres un deniņiem desmit minūtes un tad atkārtot šo procedūru, kamēr kļūst labāk. Šim nolūkam var izmantot arī paciņu sasaldētu dārzeņu.

Kad uz pieres tiek uzliktas aukstas kompreses, tas remdē sāpes, palīdz As**svadiem sarauties un uzlabo As**s cirkulāciju, tādējādi liekot atslābt sāpēm.

 

4. Praktizē relaksācijas tehnikas

guletajs-664x442

Dažādas atslābināšanās tehnikas labi palīdz. Taču brīdī, kad pārņēmušas stipras galvassāpes, nedomā par kaut kā jauna mācīšanos – vienkārši ieņem ērtāko pozu, komfortablāko. Tu vienmēr varēsi izlasīt par dažādām meditācijas tehnikām, kad jutīsies labāk.

Vairākas populāras metodes:

Meditācija.

Lūgšana.

Dziļa elpošana.

Vizualizācija.

Bināru ritmu klausīšanās.

Mēģini vienkārši nomierināties. Ja var iemigt, tas var palīdzēt.

 

5. Karsts ūdens

kaajuvannas_152-664x442

Karsta ūdens termofora uzlikšana uz kakla var palīdzēt atbrīvoties no galvassāpēm, kuras izraisījis stress, jo tas atbrīvo saspringtos muskuļus. Līdztekus tam var ieiet arī karstā dušā. Vēl viena iespēja ir piepildīt vanniņu ar izturami karstu ūdeni un paturēt tajā rokas desmit līdz 15 minūtes.

Tas uzlabo As**scirkulāciju un sniedz atvieglojumu no sāpēm. Tiem, kas cieš no hroniskām galvassāpēm, pirms gulētiešanas desmit minūtes jāpatur kājas vanniņā ar karstu ūdeni.

 

6. Citrons

citroni-664x442

Citrons ir ļoti efektīvs un spēcīgs palīgs cīņā ar galvassāpēm. Silts ūdens ar citronu sulu samazina galvassāpju intensitāti. Šis dabiskais līdzeklis labi palīdz, kad galvassāpju cēlonis ir gāzes vēderā.

Cita iespēja ir sasmalcinātu citronu uzlikt uz pieres, lai nekavējoties atbrīvotos no sāpēm. Vienlaikus, kad tevi piemeklējušas galvassāpes, tu vari izdzert karstu citronu tēju trīs līdz četras reizes dienā.

 

7. Betela lapas

LET_11330256-664x438

Betela lapas ir pazīstamas ar savu analgētisko un atvēsinošo iedarbību, kas var palīdzēt atbrīvoties no galvassāpēm dažās minūtēs. Divas vai trīs svaigas betela lapas samal kafijas dzirnaviņās.

Iegūto pastu uzzied uz pieres un paturi pusstundu. Jau pēc brīža sajutīsi atvieglojumu. Vienlaikus galvassāpju ārstēšanai tu vari pakošļāt vienu vai divas betela lapas.

 

8. Aromterapija

flower essence

Aromterapijas veidi mēdz būt dažādi, taču galvassāpēm visvairāk izmanto lavandu, saldo majorānu un kumelīti. Izmanto kakla masāžai, peldēm vai inhalācijām. Iemaisi bāzes eļļā (pamateļļā, piemēram, vīnogu kaulu eļļā vai sezama eļļā) piecus rozmarīna eļļas pilienus, piecus muskatrieksta eļļas pilienu un piecus lavandas eļļas pilienus. Masē kaklu un augšējo muguras rajonu.

 

9. Ingvers

galvassāpes

Ingveram piemīt pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt atvieglot galvassāpes. Vienlaikus ingvers palīdz relaksēt galvas As**svadus un aktivizēt dabiskos opiātus smadzenēs, kas palīdz mazināt galvassāpes.

Kad tev sāp galva, jādzer ingvera tēja trīs līdz četras reizes dienā. Tomēr ir svarīgi dzert ingvera tēju, kad tikko sāk sāpēt galva – tas ļaus šim līdzeklim ātri iedarboties.

 

10. Ābols

Milestiba-mila-abols-664x442

Kad no rīta pamosties ar galvassāpēm, tev jāapēd ābols, uzkaisot tam kaut ko sāļu un tad uzdzerot kaut ko siltu. Drīz galvassāpes būs pārgājušas. Līdztekus ābolam, vari izmantot arī ābolu etiķi.

Piepildi lielu trauku ar verdošu ūdeni un pievieno trīs vai četras ēdamkarotes ābolu etiķa. Apsedz galvu ar dvieli un paelpo tvaikus desmit līdz 15 minūtes. Vēl viena iespēja ir pievienot ābolu etiķi glāzē ar ūdeni un dzert divas līdz trīs reizes dienā, lai nomāktu galvassāpes.

11. Mandeles

galvassāpes

Mandeles satur sāpes remdējošas vielas, kas var samazināt galvassāpju simptomus 10-15 minūtēs. Saujiņa mandeļu vienmēr būs laba alternatīva medikamentiem.

 

12. Sarkanie pipari

galvassāpes

Sarkanie pipari, kas ir stimulē endorfīnu jeb laimes hormonu izdalīšanos, ir vēl viens labs palīgs cīņā ar galvassāpēm. Ja to iekļausi ēdienkartē vai sasmalcinātus uzliksi uz pieres, pierims pat vismokošākās galvassāpes.

 

13. Piparmētra

galvassāpes

Persiku mētra tējai dod maigu piparmētru un persiku garšas sajaukumu. Augs labi ziemo un intensīvi vairojas, tāpēc vēlams ierobežot.

Piparmētrai ir nomierinošas īpašības, kas var palīdzēt pret galvassāpēm. Pagatavo sev piparmētru tēju, aplejot vienu tējkaroti kaltētu piparmētru ar verdošu ūdeni. Apsedz tasīti, ļauj tai ievilkties desmit minūtes, nokās, pievieno nedaudz medus un lēni baudi. Tu vari izmantot piparmētru eļļu, lai maigi iemasētu deniņos, žokļa rajonā un kakla aizmugurē. Lai remdētu galvassāpju simptomus, piemēram, vemšanu, derēs mierinoša piparmētru tvaiku inhalācija.

 

14. Eikalipta un mandeļu eļļa

galvassāpes

Eikaliptam piemīt sāpju mazinoša un pretiekaisuma iedarbība. Lai ātri atbrīvotos no galvassāpēm, tev jāiemasē eikalipta eļļa pierē un deniņos 15 līdz 20 minūtes. Eļļa sniegs nomierinošu efektu, tādējādi atbrīvojot no sāpēm. Vienlaikus tā palīdzēs atslābināt saspringušos muskuļus galvas rajonā. Līdzās eikaliptam vari pieres masāžai izmantot kokosriekstu vai mandeļu eļļu.

Lasi arī: Galvassāpes un migrēna – kā atpazīt un novērst

 

15. Kanēlis

galvassāpes

Kanēlis ir vēl viens dabas līdzeklis, kas efektīvi palīdz pret galvassāpēm. Ņem dažus kanēļa kociņus un samal pulverī. Pievieno šim pulverim nedaudz ūdens, lai iegūtu biezu masu un uzklāj to uz pieres un deniņiem un apgulies uz pusstundu. Jau drīz galvassāpes būs rimušās. Pēc kāda laika nomazgā pieri ar remdenu ūdeni. Šis paņēmiens palīdzēs, ja galvassāpju cēlonis būs bijusi saskarsme ar lielu aukstumu.

 

Arī interesanti: Šī vecā militārā ārsta recepte palīdzēs ātri uzveikt galvassāpes un iesnas. Glābj no saaukstēšanās vai gripas pirmajās stundās! SPIED ŠEIT 

Avots:

30-interesanti-fakti-2-7

 

 

Leave a Comment