Ēdienam ir sasmalcināta liellopu gaļa, kas sautēta mērcē ar sautētiem dārzeņiem, piemēram, sīpoliem, papriku un tomātiem. Meksikas virtuve jau tā ir ļoti sarežģīta un atšķirīga dažādos valsts reģionos, un šī recepte nav citāda. Šī garšīgā sautētā liellopa gaļa var tikt pagatavota tik dažādos veidos!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Liellopu gaļai
1 1/2 ēdamkarotes universālo miltu
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
2 gab. karbonādes cepešanai, no kurām atdalīts liekais tauku slānis, sagriezts 1 cm kubiņos
2 ēdamkarotes neitrālas eļļas, piemēram, rapšu vai avokado
Mērcei
1 kārba tomātu pastas
5 ķiploka daiviņas – nomizotas
1 sarkanā paprika
1/4 sīpols
1/4 glāzes svaigas koriandra
1/2 tējkarotes maltas ķimenes
1/2 tējkarotes žāvēta parastā raudene
3 tasītes liellopa buljona
Gatavojot sautējumu
1 ēdamkarote neitrālas eļļas
1 sarkanā paprika, plānās šķēlītēs sagriezta
1 zaļā paprika, plānās šķēlītēs sagriezta
Sīpols plānās šķēlītēs sagriezts
Sāls un pipari pēc garšas
1.solis:
Vidēji lielā bļodā samaisiet miltus, sāli un piparus. Pievienojiet liellopu gaļu un samaisiet, lai tā pārklājas.
Uzkarsējiet eļļu lielā holandiešu cepeškrāsnī vai katlā ar smagiem dibeniem uz vidēji augstas uguns. Pievienojiet pusi liellopu gaļas. Gatavojiet apmēram 5 minūtes gaļu, pēc tam apgrieziet un gatavojiet vēl 5 minūtes, pārliecinoties, ka abās pusēs ir iegūta jauka, piesātināta brūna krāsa.
Izņemiet liellopu gaļu bļodā vai šķīvī un atkārtojiet procesu ar pārējo liellopu gaļu, vajadzības gadījumā pievienojot vairāk eļļas.
2.solis:
Kamēr liellopa gaļa brūnē, pagatavojiet mērci. Pievienojiet visas sastāvdaļas blenderī un sajauciet līdz viendabīgai masai.
3.solis:
Kad liellopa gaļa ir gatava un atstāta malā, tajā pašā pannā pagatavojiet dārzeņus sautējumam. Pievienojiet eļļu, tad papriku un sīpolu. Garšai pievienojiet sāli un piparus un, laiku pa laikam maisot, vāriet, līdz sīpoli kļūst viegli caurspīdīgi – 5 līdz 7 minūtes.
Lasi vēl: Pagatavo atsvaidzinošu dzērienu 2025.gadā – ar neierasti labu salikumu un kanēli kā piedevu
4.solis:
Pievienojiet mērci un pievienojiet apbrūnināto liellopu gaļu un uzkarsējiet maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Samaziniet karstumu līdz vidēji zemam un pārklājiet katlu ar vāku. Gatavojiet 1 stundu, ik pa laikam maisot, lai pārliecinātos, ka nekas nav pielipis pie katla, pēc tam noņemiet vāku un vāriet vēl apmēram 15 minūtes, lai mērce nedaudz sabiezē.
Pasniedz kā pildījumu takos vai uz rīsiem.
Droši variet arī pievienot papildus sāli, piparus.