Patiesībā, ja jums ir palikušas ananāsu miziņas, jūs varat tās pārvērst tepačē – Meksikā iecienītā putojošā dzērienā.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 glāze brūnā cukura
2 kanēļa standziņas
5 veselas krustnagliņas
2 ceturtdaļas filtrēta ūdens
1 liels ananāss
Ananāsu šķēlītes dekorēšanai (pēc izvēles)
Pirmais pagatavošanas solis:
Nelielā katliņā sajauciet cukuru, kanēļa standziņu, krustnagliņas un 1 glāzi ūdens. Uzkarsējiet katliņu uz liela karstuma un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai, lai ap malām sāktu veidoties lieli burbuļi. Samaziniet karstumu nepārtraukti maisot, lai cukurs izšķīstu. Kad cukurs ir izšķīdis, noņemiet katlu no karstuma un ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai.
Otrais pagatavošanas solis:
Rūpīgi nomazgājiet ananāsa ārpusi ar tekošu ūdeni, pārliecinoties, ka ir noņemti visi netīrumi un gruži.
Trešais pagatavošanas solis:
Uzlieciet ananāsus uz liela griešanas dēlīša. Ar asu pavāra nazi nogrieziet vainaga un saknes galu.
Uzstādiet ananāsu vertikāli uz tā plakanā pamata, lai tas nekristu. Sākot no augšas, nogrieziet mizu, atstājot apmēram 1/4 līdz 1/2 cm augļa. Sagrieziet mizu 2 līdz 3 cm gabalos. Ievietojiet tos nereaktīvā (stikla, nerūsējošā tērauda vai keramikas, bet ne plastmasas) traukā, kurā var ieliet vismaz 3 litrus.
Ananāsam paliekot vertikālā stāvoklī, nogrieziet ēdamo daļu. Sagrieziet serdi 1 cm gabaliņos un ievietojiet tos traukā kopā ar miziņu.
Lasi vēl: Krēmīga karstā šokolāde, kuru baudīt kopā ar saldējumu
Ceturtais pagatavošanas solis:
Pievienojiet atdzesēto sīrupu un atlikušos gandrīz 2 litrus filtrēta ūdens.
Piektais pagatavošanas solis:
Pārsedziet trauku ar tīru drānu vai tējas dvieli. Nostipriniet to ar gumiju. Novietojiet trauku siltā vietā, prom no saules gaismas. Ideālā temperatūra ir no 70 °grādiem līdz 80 ° grādiem.
Sestais pagatavošanas solis:
Ideālā temperatūrā dzērienam ir nepieciešamas aptuveni 2 dienas, lai sasniegtu ideālu līdzsvaru starp skābu, saldu un viegli gāzētu dzērienu. Ja ir vēsāks, var paiet līdz pat 5 dienām.
Septītais pagatavošanas solis:
Uzlieciet sietiņu virs lielās nereaktīvas bļodas vai krūzes. Tajā iepildiet dzērienu. Ļaujiet tam nostāvēties apmēram 15 minūtes, lai tas pilnībā notecētu. Liekos augļu biezumus droši variet izmest.
Astotais pagatavošanas solis:
Dzērienu var uzglabāt ledusskapī līdz 1 nedēļai. Neaizklājiet to cieši. Tas turpinās raudzēties arī ledusskapī, tāpēc, ja to uzglabāsiet ilgāk, tas pārvērtīsies etiķī.