Sastāvdaļas:
- 170g grieķu jogurta (bez piedevām),
- 2 ēdamkarotes čia sēklu,
- 1 ½ ēdamkarote sīki sarīvētas citrona mizas,
- 200g universālo miltu,
- ¼ tējkarote cepamās sodas,
- ¼ tējkarote cepamā pulvera,
- 1 tējkarote sāls,
- 200g baltā cukura,
- 100g sviesta bez sāls,
- 3 olas,
- 1 tējkarote vaniļas.
- Citronu glazūra:
- 130g pūdercukura,
- 3-4 ēdamkarotes svaigas citronu sulas.
Pagatavošana:
Samaisa kopā čia sēklas, jogurtu un sarīvēto citrona miziņu. Pēc tam ņem atsevišķu, vidēja izmēra bļodu, un tajā samaisa cepamo sodu, miltus, cepamo pulveri un sāli. Uzsilda cepeškrāsni līdz 170 -180 grādiem un sagatavo keksiņu pannu un 12 papīra formiņas.
Pēc tam ņem lielu bļodu un tajā ar mikseri sakuļ sviestu un balto cukuru. Kuļ tik ilgi, kamēr masa kļūst viegla un gaisīga. Mikseri atstāj ieslēgtu, pieliek vaniļas ekstraktu un pa vienai pievieno olas. Tad samazina miksera jaudu un pievieno sausās sastāvdaļas un čia jogurta maisījumu.
Maisījumu ievieto papīra formiņās un cep aptuveni 20 minūtes.
Pēc tam no citronu sulas un pūdercukura pagatavo glazūru, samaisot abas sastāvdaļas kopā. Glazūru lej uz kūciņām, un klāt var pievienot arī cukurota citrona šķēlīti.
Avots: www.womendailymagazine.com