Šīs dārzeņu pakoras ir gardas. Šī recepte jums patiks, ja esat kādreiz ēduši japāņu dārzeņus tempura apvalkā. Šīs pakoras ir līdzīgas, bet garšvielu mīkla tām piešķir unikālu garšu. Pasniedziet ar čili mērci, piparmētru jogurta mērci vai saldskābo mērci. Izmēģiniet šo recepti arī ar citiem dārzeņiem, piemēram, saldajiem kartupeļiem, brokoļiem un sparģeļiem.
Nepieciešamās sastāvdaļas, lai pagatavotu šo gardo ēdienu:
1 glāze aunazirņu miltu
2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes malta koriandra
½ tējkarotes maltas kurkumas
½ tējkarotes čili pulvera
½ tējkarotes masala
¾ tases ūdens
1 ceturtdaļa eļļas
½ galviņas ziedkāpostu, ziedkāpostu ziedlapiņu
2 vidēji lieli sīpoli, sagriezti ripiņās
Pirmais pagatavošanas solis:
Vidēji lielā bļodā izsijājiet aunazirņu miltus; samaisiet ķiplokus, sāli, koriandru, kurkumu, čili pulveri un masalu. Izveidojiet bedrīti vidū; pakāpeniski ielejiet tajā ūdeni un samaisiet, lai izveidotos bieza, gluda mīkla.
Otrais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet eļļu lielā smagā katlā uz vidēji augstas uguns līdz 375 grādiem.
Trešais pagatavošanas solis:
Kamēr eļļa uzkarst, iemērciet ziedkāpostu un sīpolu riņķus mīklā un kārtīgi apvijājiet.
Lasi vēl: Kotletes uz frī kartupeļiem – neierasts, bet ļoti interesants gatavošanas un pasniegšanas veids
Ceturtais pagatavošanas solis:
Apcepiet karstā eļļā apvijātos dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini brūni, apmēram 4 līdz 5 minūtes. Pirms pasniegšanas nosusiniet uz papīra dvieļiem.