Ja tu esi iecienījusi Cēzara salātus, bet nezini kā pareizi tos pagatavot, tad tieši tagad tev būs iespēja uzzināt šo salātu recepti.
Sastāvdaļas:
tostermaize
olīveļļa
2 vistas filejas
romiešu salātu lapas
ķiploka daiva
3 anšovu filejas
parmesana siers
1 olas baltums
svaiga citrona sula
1 tējkarote baltvīna etiķa
1/4 tējkarote dijon sinepes
sāls pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Bļodā sajauc olas baltumus ar citrona sulu, baltvīna etiķi un dijon sinepēm.
Visu samaisi līdz baltai viendabīgai masai. Pēc tam lēnām pievieno olīveļļu, līdz masa iegūst biezāku konsistenci. Pievieno sāli pēc garšas.
Vistas fileju apber ar garšvielā, olīveļļu un cep cepeškrāsnī līdz gatavs 180 grādos 20 minūtes.
Lasi arī: Diētiski, gardi un viegli pagatavojami slavenie “Cēzara” salāti – cita versija
Tostermaizes šķēles sagriez vidēja izmēra kubiņos, sajauc ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli. Liec cepties krāsnī 160 grādos 10 minūtes.
Salātlapas saplēs lielos gabalos un ieliec bļodā, pievieno grauzdiņus, cherry tomātus un izveidoto mērci.
Visu samaisi un liec uz šķīvja, virsū liec sagrieztu vistas fileju un pārrīvē pāri parmesana sieru.
Avots:
Domāju, ka kaut kas ir pazudis tulkojumā – noteikti, ka ir jālieto olas dzeltenums, ne baltums mērcei.
Liene, jālieto olas baltums , jo kopā ar olīveļu un sinepēm to ātri kuļot/maisot veidojas mājas majonēz mērcīte ! 🙂
Lai izdodas 🙂 !
Bilde izskatas atbaidosa….kautkas kautka samests…
es esu edusi sos salatus viena dzimsanasdiena,ja salatus uztaisa ka ira prasits pec proporcijam,tad loti garsigi un dzimsanasdiena bija salati pagatavoti tapat ka tai recepte ira viss rakstits.
Un kur likt anšovus? Rakstā nav minēts, bet sastāvdaļās ir. Es domāju, ka tai mērvei vajag klāt 🙂
*mērcei 🙂
Laikam Cēzars ieņēma Romu un pagatavoja salātus no Romiešu lapām. Lai nu kā tur bija, bet salāti gardi.