Garšīga mājās gatavota majonēze, kuras pamatā ir linu sēklas

Daudzi cilvēki jau sen vairs nepērk majonēzi veikalā. Ikviens zina, cik tās var būt kaitīgas. Labāk nebūt slinkam un gatavot mājās gatavotu majonēzi bez pārtikas krāsvielām, mākslīgiem aromātiem, konservantiem utt. Parasti mājās gatavotu majonēzi gatavo ar vistu olām, taču šajā receptē tās nav, bet ir linsēklu milti.

Linu sēklas ir ļoti noderīgas jebkurā formā. Tie satur omega-3 taukskābes, šķiedrvielas un lignānus, kas palīdz novērst vēzi. Šīs sēklas satur arī “jaunības vitamīnus” – A un E, kā arī kāliju, magniju, mangānu, antioksidantus, aminoskābes utt. Mēģiniet pagatavot šo veselīgo un garšīgo majonēzi mājās.

Kā pagatavot gardu mājās gatavotu majonēzi

 

Sastāvdaļas

2 ēd.k. linsēklu milti

60 ml ūdens

125 ml augu eļļas

1-2 tējk. sinepes

2 ēd.k. citronu sula

sāls un cukurs (pēc garšas)

Sagatavošana

1.Pagatavojiet linsēklu miltus. Lai to izdarītu, sasmalciniet linu sēklas, izmantojot kafijas dzirnaviņas vai blenderi.

 

2.Linsēklu miltus pārlej ar ūdeni. Pēc tam pannu ar šo maisījumu liek uz mazas uguns, karsē, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.

 

3.Pēc tam atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai.

4.Pievieno nedaudz cukura un sāls un sablendē blenderī, pakāpeniski pievienojot augu eļļu. Nepievienojiet vairāk par 1 ēdamk. eļļas vienā reizē.

 

5.Kad maisījums kļūst krēmīgs, pievieno citrona sulu un sinepes.

Lasi vēl: Ideāls laiks gurķu sēšanai 2025. gadā, lai iegūtu bagātu ražu

Linsēklu majonēze ir gatava! Krāsā tas būs nedaudz tumšāks nekā veikalā pirkts, taču daudz garšīgāks un veselīgāks. Lai iegūtu zeltainu nokrāsu, varat pievienot šķipsniņu kurkumas vai safrāna.

Dalies ar šīs linsēklu majonēzes recepti ar draugiem!

Leave a Comment