Ko labāk izvēlēties želatīnu vai agaru

Kulinārijā ir ļoti daudz sastāvdaļu, kas pašas par sevi ir absolūti bezgaršīgas, bet bez tām nav iespējams pagatavot dažus ēdienus. Šodien mans stāsts ir par želatīnu un agar-agaru

Želatīns

Tas vienmēr ir dzīvnieku izcelsmes, un to iegūst, vārot kaulus un skrimšļus. Kā jūs domājat, kur nonāk kauli no gaļas pārstrādes uzņēmumiem? Želatīnu nedrīkst vārīt, citādi tas zaudē savas īpašības. Tam ir specifiska pēcgarša, kas dažkārt var būt izteikta desertos.

Ēdieni ar želatīnu istabas temperatūrā kūst. Toties tas ir daudz lētāks un vieglāk pieejams nekā jebkuras citas želējošās sastāvdaļas. Želatīnu var izkausēt atkārtoti, ja pirmajā reizē kaut kas neizdodas.

Pastāv divu veidu želatīns: želatīns loksnēs un želatīns pulverī. Abi ir 5 minūtes mērcējami šķidrumā, pēc tam tos var likt lietā. Man patīk loksnes želatīns – tas ir ērtāks un vieglāk aprēķināms. Parasti uz 300 ml šķidruma ir vajadzīga 1 loksne. Kas attiecas uz pulvera devu, es jums to neiesaku, jo visiem ražotājiem tā ir atšķirīga. Labāk izlasiet norādījumus uz iepakojuma.

Forši, ka jebkurš produkts ar želatīnu izskatās ļoti spīdīgs un elastīgs, kas nav raksturīgi agaram-agaram.

Agara-agars

Tas ir augu izcelsmes. Tas ir bez smaržas un garšas. Tomēr daudz dārgāks par želatīnu. Nekausējas istabas temperatūrā, kas ir labi, un nebaidās no ķermeņa temperatūras (tas ir gadījumā, ja jūs nolemjat kaut ko savīt vai ietīt). Tā konsistence ir blīvāka un ļoti ātri sacietē.

Ar to ir viegli strādāt: vienkārši pievienojiet to šķidrumam, samaisiet, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un ielejiet jebkurā veidnē. Salīdzinot ar želatīnu, to ir grūti izkausēt vēlreiz, ja jums kaut kas nav izdevies. Par devu: parasti uz 100 g šķidruma vajag 2-3 g agara-agara.

Lasi vēl: Cepta zivs fileja saldskābā sīpolu -burkānu mērcē, kas ir kā radīta svētku maltītei

Rezumējot teikšu tā: gaļas ēdieniem ņemiet želatīnu, bet, ja jūsu dvēselei nepieciešams saldums, piemēram, “Putnu piens” vai marmelādes konfektes, zefīrs tad jums nepieciešams agar-agars! Ko jūs pērkat biežāk – želatīnu vai agar-agaru? Rakstiet komentāros 👇

Leave a Comment