Vafeles nav tikai deserts – tās ir īsts kulinārijas piedzīvojums, kas raisa bērnības atmiņas un sniedz īstu garšas baudījumu
Vafeles ir kraukšķīgs un gaisīgs konditorejas izstrādājums, kas tiek gatavots no miltu mīklas un cepts īpašā vafeļpannā vai vafeļmašīnā. Tās ir iecienītas visā pasaulē un tiek pasniegtas gan saldā, gan sāļā veidā ar dažādiem papildinājumiem, piemēram, augļiem, šokolādi, putukrējumu vai pat sieru un gaļu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Vafeļu pirmsākumi meklējami Senajā Grieķijā, kur iedzīvotāji gatavoja plānas, kraukšķīgas mīklas plāksnes, izmantojot divas metāla plāksnes. Viduslaikos Eiropā vafeles kļuva populāras klosteros, kur tās tika ceptas ar reliģiskiem simboliem un patērētas reliģisku svētku laikā.
Tās var pielāgot individuālajām vēlmēm, izmantojot dažādus papildinājumus, piemēram, svaigus augļus, krējumu, medu vai pat radot pikantu kombināciju ar bekonu un kļavu sīrupu – iespēju klāsts ir bezgalīgs.
Neatkarīgi no diennakts laika vafeles ir lieliska izvēle – tās baudāmas brokastīs, kā uzkoda, pie pēcpusdienas kafijas vai kā deserts pēc vakariņām. To gaisīgā tekstūra un universālā garša padara tās par ideālu papildinājumu jebkuram dzīves mirklim.
Pagatavošana:
Šī recepte garantē perfektas vafeles jau no pirmā mēģinājuma – jūsu šķīvji noteikti paliks tukši! Bļodā sajauciet visas sastāvdaļas, nodrošinot, lai tās būtu istabas temperatūrā (arī izkausētais sviests). Tas nozīmē, ja jūs izkausējat sviestu, tam nevajadzētu būt karstam, tikko noņemtam no plīts, bet gan labu laiku jāpastāv istabas temperatūrā.
Maisiet, līdz masa kļūst viendabīga. Gatavo mīklu lieciet vafeļpannā un cepiet, līdz vafeles iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Vienai vafelei nepieciešamas aptuveni 2 ēdamkarotes mīklas.
Sastāvdaļas:
2 olas
350 ml piena (aptuveni 1,5 tases)
100 g izkausēta sviesta
70 g cukura (2–3 ēdamkarotes)
300 g miltu (2 tasītes)
2 tējkarotes cepamā pulvera
1/3 tējkarotes sāls
Kāds ir tavs iecienītākais vafeļu veids: Beļģu, amerikāņu, skandināvu, burbuļvafeles, sāļās vai Stroopwafels (Nīderlandes karameles vafeles)? Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku saldām vai sāļām vafelēm, tās vienmēr ir lieliska izvēle jebkurai ēdienreizei!
Your blog is a shining example of excellence in content creation. I’m continually impressed by the depth of your knowledge and the clarity of your writing. Thank you for all that you do.
I loved as much as you will receive carried out right here The sketch is tasteful your authored subject matter stylish nonetheless you command get got an edginess over that you wish be delivering the following unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike
[…] arī šoGaršīgas, gaisīgas un viegli pagatavojamas vafeles, kuras tev izdosies jau ar pirmo reiziKura veida automašīna kalpo ilgāk, ir uzticamāka – ar automātisko vai manuālo […]
[…] Lasi vēl: Garšīgas, gaisīgas un viegli pagatavojamas vafeles, kuras tev izdosies jau ar pirmo reizi […]
rkuj1q